DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

McLaren: Mindkét pilótánk kivételes

A McLaren csapatfőnöke, Zak Brown elégedetten nyilatkozott versenyzőiről, akikre semmi panasza nem is lehet 2019 első felét követően. Van egy vezérük és egy jó csapatjátékosuk.

A McLaren már több, mint egy hónapja elejét vette mindenféle pletykáknak, beleértve azokat is, melyek Alonsót látnák visszatérni a Formula-1-be a wokingiakkal, hiszen már júliusban bejelentették, hogy nem változtatnak pilótapárosukon a következő szezonra sem, hiszen rendkívül elégedettek mind Carlos Sainzcal, mind Lando Norrisszal.

„Mindkét versenyzőnk egészen kivételes. Carlos jelenleg a hetedik a világbajnokságban, nagyszerű vezetője az egész csapatnak. Extrém gyors, hihetetlenül kiegyensúlyozott és ahogyan Lando, ő is egy nagyszerű csapatjátékos” – nyilatkozta Brown egy mclarenes kérdezz-felelek során.



Norris még csak első szezonját teljesíti a száguldó cirkuszban, de az amerikai csapatfőnök szerint ez meg sem látszik rajta, olyan, mintha egész életében az F1-ben vezetett volna: „Ez idáig nagyon gyors volt Lando és rendkívül éretten is vezetett. Biztos vagyok benne, hogy szép jövő áll előtte, mint minden versenyző előtt, de az a fajta érettség és sebesség, amit bemutatott nekünk, nagyon meggyőző volt.”

A McLaren csapata jelenleg a Mercedes-Ferrari-Red Bull trió mögött a legjobb csapat, a negyedik helyen állnak a világbajnoki pontversenyben, 82 begyűjtött egységgel, mögöttük már jókora lemaradásban van a Toro Rosso, akik csak 43 ponttal rendelkeznek az ötödik pozícióban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: