DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon úgy jár a futamokra, mintha muszáj lenne

A Mercedes neveltje, a jelenleg F1-es ülés nélkül lévő Ocon nehezen viseli, hogy idén nem versenyezhet. Így is sok dolga van, de a versenyekre akkor is kijár, ha cserébe nincs ideje aludni.

Miután tavaly év végén kiszorult a Racing Pointból, a Renault-hoz pedig Daniel Ricciardo érkezése miatt nem fért be, Esteban Ocon idén a partvonalról figyeli a Formula-1 történéseit. Munkája akad így is, ugyanis a Mercedes junior versenyzőjeként a szimulátorban segíti a csapat munkáját, de ez őt nem vígasztalja, mindenáron a versenypályák közelében akar lenni. Annyira elhivatott, hogy ha kell, inkább nem alszik, csak legyen a futamok közelében.

 ocon-portre-20191_1



"Ragaszkodtam hozzá, hogy a pályán legyek" - árulta el az F1 hivatalos oldalának. "Nem akartam úgy a szimulátorban dolgozni, hogy nem megyek ki. Még ha nem is alszok, akkor is ott akarok lenni. Mondták a srácok, hogy nehéz lesz, én pedig egyetértettem, de akkor is így akartam csinálni. Tényleg nehéz, de vannak súlyosabb dolgok is az életben. Legalább szombaton korán le tudok feküdni, így vasárnap kipihent vagyok."

Ocon idén lesben állva figyeli a pilótapiac mozgását. Legutóbb ismét a Renault-val hozták hírbe, de legfrisebb információink alapján a két (egyelőre) fél nem írt alá semmilyen szerződést, igaz kapcsolatban vannak egymással.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: