DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Előbb-utóbb jönni fog az első siker

A Ferrari fiatal pilótáját, Charles Leclerc-t nem nagyon idegesíti a tény, hogy még nem tudott nyerni a Formula-1-ben, pedig erre már többször is nagy esélye nyílt, de előbb-utóbb jönni fog a siker.

A monacói versenyző első szezonját tölti a Ferrarinál, s az eddig eltelt 12 verseny alatt 132 pontot gyűjtött be, ami csak 24-gyel kevesebb, mint amennyi Sebastian Vettel neve mellett áll. Kétszer is komoly esélye nyílt a futamgyőzelemre Leclerc-nek, azonban eddig még nem jött össze számára az első F1-es győzelem.

„Az év elején még csak próbáltam megérteni az autót, és a vezetési stílusom próbáltam igazítani a technikához. Egy pontnál el is kezdtem jó dolgokat csinálni, aztán pedig éreztem, hogy ennél azért több is van az autóban” - mondta Lelcerc az F1.com-nak.



„A Francia Nagydíj előtt is nagyon kerestem a megfelelő beállításokat az autóhoz, de aztán megváltozott a hozzáállásom. Innentől kezdve már inkább az autót próbáltam az én vezetési stílusomhoz állítani, ami rengeteget segített rajtam.”

„A szezon eleje óta az a fő célom, hogy megszerezzem az első győzelmem, de nem vagyok a megszállottja ennek. Magamra próbálok koncentrálni, hogy lépésről lépésre fejlődjek. Eléggé magabiztos vagyok azt illetően, hogy előbb, vagy utóbb jönni fog a siker. Nagyon keményen dolgozunk azon, hogy javítsunk a jelenlegi pozíciónkon, ez pedig a fő célunk csapatként a szezon hátralévő részére!”

A monacói mellett azonban egyelőre még a Ferrari csapata is adós az idei első futamgyőzelmével, hiszen a tavalyi USA Nagydíj óta nem látta meg piros autó elsőként a kockás zászlót, akkor Kimi Raikkönent intették le elsőként Max Verstappen és Lewis Hamilton előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: