DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Giovinazzinak is jó, amíg Raikkönen nem unja

Egyre közelebb a tapasztalt csapattárshoz az Alfa Romeo újonca – ő maga a Francia Nagydíjat tartja fordulópontnak. Az olasz biztosított mindenkit, hogy Raikkönen még mindig motivált, ebből pedig ő csak hasznot húzhat.

Nem volt sétagalopp Antonio Giovinazzi idei bemutatkozása a Formula-1-ben: az előző két évben a Ferrari tartalékpilótájaként szinte egyáltalán nem versenyzett, az Alfa Romeónál pedig a rendkívül tapasztalt Kimi Raikkönent kapta meg csapattársként. A finn egyértelműen hátán vitte a csapatot a kezdeti nagydíjakon, az utóbbi időszakban – saját érzése szerint a francia hétvégétől kezdve – azonban Giovinazzi egyre sűrűbben tűnik fel körülötte.

„Az elején kicsit szenvedtem, de az utolsó pár futamon megvolt a tempó Kimihez képest, ezért elégedettnek kell lennem a teljesítményemmel” – beszélt Giovinazzi a Crash.net-nek az elsődleges referenciáról, saját csapattársáról. „Elárulhatom, hogy még mindig kiváló, változatlanul motivált és nagyon erős. Hockenheimben lila részidőt futott a második szektorban, tehát nagyon keményen hajt. Annál jobb nekem, mert erős csapattársam van, aki jó viszonyítási alap számomra. Pozitív, hogy változatlanul lelkes és odateszi magát.”



„Nem könnyű annak, aki két évet hagy ki a versenyzésből. Én ’17-ben csak két futamon indultam, ’18-ban pedig mindössze egyen, Le Mans-ban, ahol teljesen más. Ezt követően tértem vissza az F1-be, a motorsport csúcsára, tehát nem volt egyszerű. Már a szezon kezdetén mondtam, tisztában vagyok vele, hogy versenyről versenyre kell fejlődnöm, vissza kell rázódnom. Jelenleg is ez a folyamat tart” – folytatta az olasz, aki egyetlen ponttal rendelkezik, de a tabella csalóka: Hockenheimben a 9. helyen ért célba, mindkét Alfa Romeo műszaki okból fakadó büntetését követően.

Hogy érzi Giovinazzi, melyik versenytől kezdődően kapta el a fonalat? „Többet elérhettünk volna, jobb eredményeket, több pontot, de ilyen a versenyzés, nincs mit tenni. Egyébként úgy gondolom, Paul Ricard volt az, ahol jöttek az új fejlesztések és az autó jobbá vált. Silverstone-ban nagyon közel voltunk, Hockenheimben megint csak gyors tempót mutattunk. Pozitívnak kell lennünk, hamarosan minden fordul, és nekünk is kijár a szerencse.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: