DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Haas kivár, nem hosszabbít pilótáival

Egyelőre a pilótapiac mozgását figyeli a Haas F1-es csapata, amely a vezető szerint még úgy is kapós lesz a versenyzők között, hogy az idei évük meglehetősen küzdelmes.

Jelenleg két területen is nagy a frusztráció a Haas Formula-1-es csapatánál: egyrészt az autójuk, másrészt a pilótapárosuk is nehéz eset. Romain Grosjean és Kevin Magnussen idén a belső utasítások ellenére jó párszor összeütközött egymással, bizonyos esetekben pontszerző helyeken veszélyeztetve egymást, máskor pedig a top tíztől távol, teljesen indokolatlan anyagi kárt okozva ezzel. A csapatvezető olyannyira nem elégedett pilótáival, hogy a legutóbb úgy fogalmazott, őt már az sem érdekli, milyen viszonyban vannak egymással, csak a csapat érdekeit ne sértsék... Így érthető, hogy Günther Steiner egyelőre egyikükkel sem írt alá 2020-ra, ehelyett árgus szemekkel a pilótapiac mozgását figyeli.

 magnussen-grosjean-20191



"Jelenleg nagy az állóvíz, de minden év ilyen. Valahol egy dominó eldől, aztán az összes többi is a helyére kerül. Vagy egyik sem mozdul, és minden úgy marad, ahogy volt. Mindenesetre még sok minden történhet, számos pilóta vár új szerződésre" - fogalmazott Steiner Grosjean és Magnussen számára nem túl megnyugtatóan.

A Haas idei teljesítménye jelentősen elmarad a tavalyitól, de a csapatvezető szerint ez nem tántorítja el az új istállót kereső pilótákat attól, hogy bekopogjanak az ajtójukon. 

"Az autóversenyzésben mindig vannak küzdelmek, de szerintem az emberek látják, hogy mi keményen dolgozunk a saját problémáinkon. Látják, hogy csapatként nem vagyunk gyengék, ezért szeretnének nálunk versenyezni. Nagyon nyíltak vagyunk a gondjainkkal, nem a kifogásokat keressük."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: