DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Perez dobogókat akar, különben kiszáll

A mexikói F1-es pilóta jól érzi magát a Racing Pointnál, de elmondása szerint ha 2021-ig nem tud az élmezőnybe vagy annak közelébe kerülni, akkor búcsút inthet a száguldó cirkusznak.

Sergio Perez azon kevés pilóta közé tartozik, akik a három élcsapat versenyzőin kívül dobogóra tudtak állni az utóbbi fél évtizedben. Ami azt illeti, ilyen szempontból „rekorder” is: a hibridkorszak 2014-es kezdete öt alkalommal pezsgőzhetett a pódium tetején, összesen pedig már nyolc top 3-as helyezéssel büszkélkedhet – mindezt úgy, hogy eddig egyetlen idényt töltött nagycsapatnál, konkrétan a McLarennel, s akkor épp nem tudott dobogós pozíciót szerezni.

perez-racingpoint-hun-1



A mexikói már hatodik szezonját tapossa az előbb Force India, majd most már Racing Point névre hallgató istállónál, s bár hivatalosan még nem erősítették meg, várhatóan 2020-ban is ő és Lance Stroll alkotja majd a gárda párosát. Perez a Reutersnek nyilatkozva elmondta: jól érzi magát a Racing Pointnál, s különösen a tavalyi események után, amikor részben az ő közbenjárásának is köszönhetően került csődeljárás alá, majd menekült meg az új tulajdonos révén a csapat, fontos számára az itteni szereplés. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy záros határidőn belül szeretne ismét dobogós helyezésekért harcolni, különben kiszállhat az F1-ből:

„Sosem tudhatjuk, mi történhet a Formula-1-ben. De azt biztosan tudom, hogy nem maradok már itt sokáig – egyértelműen kevesebb ideig leszek még itt, mint amennyit eddig voltam. Itt vagyok már egy ideje. Szóval sosem lehet tudni, de azt mondtam magamnak, hogy ha 2021-ig nem tudok harcba szállni a dobogós helyezésekért, és nem is látom rá az esélyt, hogy ez bekövetkezzen, akkor utána már nem leszek itt.”

A 2021-es határidő éppen egybeesik a száguldó cirkusz régóta beígért nagy szabályváltozásaival. Ezek kapcsán Perez korábban már elmondta, hogy azt szeretné, ha a teljes mezőny ugyanolyan kiélezett lenne, mint amilyen szoros most a középcsapatok közötti küzdelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: