DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Haas szívesen látná Ocont

Günther Steiner szerint ugyan van rizikó az egy évet kihagyó pilóta szerződtetésében, de a pihenője előtt nagyon jó volt, nekik pedig ideje többet kockáztatni, mint eddig.

A Formula-1-es átigazolási piac nagy része jelenleg a Mercedes döntésére vár, ha Toto Wolff és csapata eldönti, hogy Valtteri Bottast, vagy Esteban Ocon választja-e Lewis Hamilton csapattársának 2020-ra, akkor a "vesztes" pilóta alighanem több ajánlat közül is választhat - aki pedig erről a versenyzőről is lemarad, az már tudja majd, hogy milyen lehetőségei maradtak.

Ocon ebben a szezonban nem versenyez, mert Wolff megígért neki tavaly valamit (amiről nem tudjuk pontosan, hogy mi), de az biztos, hogy 2020-ra ő is kapós lesz - a Renault-ról hallani, mint visszatérő érdeklődő, de Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke is nagyon szívesen látná a franciát az amerikai istállónál.

ocon2019austria



"Szerintem ha valaki egy évig nem vezet, az nyilván csökkenti az értékét, mert egy évig nincs szem előtt, de megint azt mondom, hogy Ocon nagyon jó volt akkor, amikor versenyzett, nagyon jó munkát végzett. Két év után már nehezen kap valaki második esélyt, de megnézhetjük Danyiil Kvjatot, aki kihagyott egy évet, de nagyon erősen tért vissza" - magyarázta.

Steiner szerint Ocon szerződtetése valamelyest kockázatot jelentene a kihagyása miatt, de úgy véli, hogy még így is megérné. "Minden pilótával rizikót vállalunk, kivéve, ha olyat választunk, aki már régóta ott van. Ha kevesebb a vesztenivaló, akkor itt az ideje a nagyobb kockázatnak" - tette hozzá Steiner.

Az persze már más kérdés, hogy Ocon szívesen igazolna-e a Haashoz, ha van más lehetősége is - illetve az is felmerül, hogy Steiner Magnussent, vagy Grosjeant búcsúztatná, esetleg mindkettőt?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: