DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Lewis a Mercedesnél lett ilyen jó

Toto Wolff úgy látja, hogy Lewis Hamilton azóta stabilizálta magát és az életét, mióta eljött a McLarentől - szerinte évről évre fejlődik a pilóta és nemcsak a pályán, de azon kívül is.

Toto Wolff, a Mercedes mindenhatója szerint az tett jót Lewis Hamiltonnak, hogy az ő csapatához igazolt: előtte voltak bonyodalmak a brit pilóta életében, amióta azonban a Mercedesnél vezet, azóta ezek eltűntek, sőt, évről évre egy jobb versenyzőt láthatunk. Hamilton a 2013-as átigazolása óta négy világbajnoki címet és több mint ötven futamot nyert a csapatnál, úton van hatodik vb-címe és Michael Schumacher elképesztő rekordjai felé - könnyen lehet, hogy az F1 történetének legjobbja lesz belőle hamarosan.

"Beépült és nélkülözhetetlen tagja lett a csapatnak, fejlődött versenyzőként, de még ennél is jóval nagyobbat fejlődött emberként" - mondta Wolff a Formula-1 hivatalos Youtube-csatornájának adott interjújában. "Amikor átigazolt a McLarentől, számomra olyan volt, mint egy csiszolatlan gyémánt. Látható bonyodalmak voltak az életében és talán hiányzott egy kis stabilitás, vagy annak megértése, hogy mire van szükség."

00119003_397



"Mindez azonban eltűnt a Mercedesnél töltött évei során. Minden szezonnal egy jobb Lewisszá vált és (lekopogom) az utóbbi két-három évben nem nagyon láttuk hibázni. Amikor pedig mégis megtörtént, akkor ő volt az első, aki beismerte, ezzel pedig sokat tett hozzá ahhoz a kultúránkhoz, hogy brutálisan őszinték vagyunk egymással" - magyarázta.

Wolff szerint egyébként Hamiltonnak meg kell adni azt a szabadságot, amire vágyik, hagyni kell, hogy azt csinálja a szabadidejében, ami jólesik neki - úgy gondolja, hogy ettől lesz jobb pilóta, ez kell ahhoz, hogy ki tudjon kapcsolni, ezt pedig mindenkinél meg kell érteni, nemcsak Hamiltonnál, de másoknál is.

"Mi ketten nagyon nyíltak vagyunk egymással azzal kapcsolatban, hogy mit csinálunk, Facetime-ozunk, küldünk videókat, nagyon jóban vagyunk" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: