DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Kellett az a plusz a Hondától

A csapat megtáltosodásának titkát abban kell keresni, hogy egyszerre sikerült kijavítani az autó hibáit és többet kihozni a Honda motorjából - Max Verstappen érthetően elégedett.

Max Verstappen szerint a Honda az év elején egyáltalán nem erőltette, hogy minél izmosabb legyen az F1-es motorja, ami a holland szerint helyes megközelítés volt a korábbi problémák ismeretében - úgy véli, hogy a japánok joggal voltak óvatosak ezzel kapcsolatban, de érződik, hogy már változott a helyzet.

"Én is mindig óvatos voltam az új partnerség elején, de a szezon kezdetén nekünk is megvoltak a magunk gondjai, az autó valamiért nem úgy működött, ahogy akartuk" - mondta Verstappen az Autosportnak. "Keményen dolgoztunk, a gyárban is azonnal reagáltak, az egészet Adrian Newey irányította és szerintem nagyon hamar újra könnyen kezelhetővé vált az autó."

aston



"Ausztriába hoztunk új alkatrészeket, ami fordulópontnak tűnt, ott tudtuk végre igazán nyomni. Ugyanakkor szerintem innentől tudtunk többet kihozni a motorból is, mert a Honda nem akart bukni. Látható, hogy azóta keményebben nyomjuk (a motornak), de nincs gond. Viszont a rengeteg negatív, ami őket érte a McLarennél, a sok felrobbant motor és miegymás után óvatosak voltak és szerintem ez a helyes hozzáállás" - magyarázta.

Az ausztriai fordulópont óta valóban nagyon megy Verstappennek, négy futamból kettőt nyert, egyszer második lett és pole-t szerzett, Silverstone-ban pedig úgy lett ötödik, hogy Sebastian Vettel hibája nélkül ott is kinézett neki minimum egy dobogó. "Amikor elkezd javulni az autó és elkezdünk közeledni, akkor kell az a kis extra lökés a motortól is, mert a Ferrarinál ez megvan, a Mercedesnél régóta megvan. Szükségünk volt erre és azóta hirtelen minden hétvégén ott vagyunk meccsben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: