DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezt tanulta eddig Vetteltől Leclerc

A fiatal ferraris úgy érzi, hogy az időmérőkön volt nagyobb gondja, de sokat dolgozott rajta és most már jobb a helyzet - összességében elégedett a szezonja első felével.

Ugyan a tempót tekintve felveszi a versenyt Sebastian Vettellel Charles Leclerc, a második Formula-1-es szezonját taposó Ferrari-pilóta azért még így is tud mit tanulni a négyszeres világbajnok csapattárstól. A két vrsenyző 6-6-ra áll egymás ellen az időmérőkön, bár a futamokon eddig Vettel volt eredményesebb: 24 ponttal többet szerzett, 6-5-re vezet a dobogókat tekintve és a 12 alkalomból nyolcszor ő végzett előrébb.

"Hogy mit tanultam tőle? Szerintem azt, ahogy és amennyire mindennel precíz az autóval kapcsolatban. Ez az a dolog, amit azonnal megjegyeztem rá figyelve, már az első, esemény után csapatmegbeszélés során. Ebben a tekintetben még bőven van hova fejlődnöm" - idézi Leclerc szavait a témában a crash.net.

ferrarists



"Egyébként elégedett vagyok azzal, ahogy számomra alakult a szezon első fele. Sokat fejlődtem pilótaként és bár természetesen voltak hibák, azokból is tanultam. Az év elején az egyik gondom az időmérős tempó volt, szenvedtem ezzel, de sokat dolgoztam rajta és szerintem az utóbbi hétvégéken már sokkal jobb" - folytatta a monacói.

"A versenytempó szerintem már az elején is elég erős volt, de természetesen vannak dolgok, amikben fejlődhetek és ez a karrierem végéig így lesz, mert mindig lehet fejlődni. A beállításokat illetően is javulhatok, ez szerintem jönni fog a tapasztalattal, de ugyanakkor meg kell próbálnom jobban megérteni az autót és jobban a helyes irányba terelni a mérnököket" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: