DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren már a topcsapatokra kapaszkodna

A wokingi F1-es csapat jövő évi célja az, hogy teljesen kiszakadjon a középmezőnyből, és 0,7-0,8 tizedre megközelítse az élmezőny tempóját. Mindezt drasztikus változtatások nélkül.

Az utóbbi egy-másfél évben jelentős belső változások történtek a McLaren Formula-1-es istállójában. Szakemberek jöttek-mentek, kulcspozíciókban cserélődtek a nagyobbnál nagyobb koponyák. Az átszerveződések az idei szezon közepére szemmel látható eredményeket mutatnak: az istálló kényelmes, 39 pontos előnnyel magasodik a középmezőny többi tagja fölé, így az újdonsült csapatvezető, Andreas Seidl elképzelése 2020-ra az, hogy teljesen elszakadnak az aktuális ellenfeleiktől.

 norris-action-spain-20191



"A jövő évi vágyunk az, hogy nagyjából fele olyan távolságra kerüljünk a topcsapatokhoz, mint most vagyunk. Most körönként nagyjából 1-1,5 másodpercre vagyunk tőlük, ezt szeretnénk megfelezni" - nyilatkozta Seidl, aki hozzátette, ehhez semmilyen drasztikus változásra nincs szükség az autón, az idei koncepció ideális alap a további fejlődéshez.

"Azt mondanám, hogy a jövő évi inkább evolúció lesz, nem revolúció. Jó a tempónk, sokat tanultunk az autóról és a gyengeségeit is ismerjük, amiket ki akarunk javítani. Nagy reményeim vannak, de realistának kell maradnunk. Ahogy már sokszor mondtam, nincsenek csodák. A topcsapatok borzasztóan messze vannak, de az a célunk, hogy megfelezzük a lemaradásunkat. A kulcspillanat az lesz, amikor teljesen áthelyezzük figyelmünket a jövő évi autóra" - idézte a csapatvezető szavait a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: