DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo részleteket árult el a Red Bulltól való távozásáról

Az ausztrál F1-es pilóta szerint a mérnökének lecserélése is egy olyan esemény volt, ami a váltásra ösztökélte, de nem volt egy olyan dolog, amire ráfoghatná, hogy az döntött.

Daniel Ricciardo újabb részletet árult el a Red Bulltól való távozásának körülményeiről: azt mondta, hogy az is szerepet játszott a döntésében, hogy állandó versenymérnöke, Simon Rennie más pozícióba került a csapatnál, a gyárban kapott munkát és nem sokszor tudott ott lenni a versenyhétvégéken. Ricciardót Rennie a Red Bullnál töltött időszaka egészében elkísérte, a csapat viszont azt szerette volna, ha korábbi Formula-3-as mérnökével (Mike Lugg) "áll össze" ismét - Ricciardo viszont inkább azt mondta, hogy akkor ő eligazol a Renault-hoz.

"Sok indok volt, de az egyik az, hogy elvesztettem Simont: tudtam, hogy ha maradok, idén már nem ő lett volna a versenymérnököm, pedig jó volt vele a kapcsolatom és sok volt az ismeretlen tényező. Jól éreztem magam vele. Ha tudtam volna, hogy marad? Nem tudom, hogy ez döntő faktor lett volna-e" - idézi Ricciardo szavait az Autosport.

yo



"Ez egyike volt a sok dolognak. Nyilván, amikor jött a Honda és több más, akkor ez is egy ilyen apróság volt. Ahogy mondtam is, sok ilyen kis dolog volt, amik összeadódtak. Nem mondom, hogy aggodalmak, inkább azt mondom, hogy ismeretlen dolgok. Az aggodalom szó kissé tiszteletlen lenne" - magyarázta az ausztrál.

"A fizetést tekintve nem volt nagy különbség a Renault és a Red Bull ajánlata között, a Red Bullé is jó volt, nem ez volt a döntő faktor. Nem volt egy olyan esemény, ami eldöntötte az ügyet, a csapat Max Verstappennel kapcsolatos támogatása pedig szintén nem volt jelentős része" - mondta, majd hozzátette, hogy a McLaren is képben volt egy ideig, de akkor még nem volt elég meggyőző a csapat.

Az ausztrál szerint a Magyar Nagydíj idején még bizonytalan volt, de érezte a nyomást, hogy több csapat is érdeklődik, akiknek tudniuk kell a válaszát. "Vasárnap este úgy voltam vele, hogy elmegyek szórakozni, iszok párat és talán néhány barátommal megtalálom a választ. Hétfőn már felgyorsultak a dolgok, szerdán repültem az Egyesült Államokba és amikor landoltam, azt mondtam, hogy oké, sárga és fekete" - tekintett vissza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: