DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardót meglepte Gasly lemaradása

A Red Bull-os Pierre Gasly idei teljesítménye messze elmarad a tőle elvárttól, amire elődje, Daniel Ricciardo meglepődve reagált. Nem várt ekkora lemaradást a franciától.

Daniel Ricciardo és Max Verstappen közel három szezont töltött egy csapatban a Red Bullnál, mielőtt az ausztrál pilóta 2018-ban elszerződött a Renault csapatához. Az energiaitalos istálló az ő helyére hozta fel a Toro Rossóból az ígéretes debütáló szezont teljesítő Pierre Gaslyt, aki az élmezőnybe kerülve egyelőre messze elmarad csapattársától. Pontokban mérhető hátránya tetemes, 181 egységre rúg, ami eléggé meglepte Ricciardót.

ric-gasly-2019-portre



"Nehéz, mert az a helyzet, hogy messze elmarad Maxtól. Szóval egyrészt a csapatban boldogok Max és az első pole-pozíciója miatt, másrészt viszont mélyen belül tudják, hogy sokkal több pontjuk is lehetne. Nem tudom, mi van most Pierre-rel, mert tavaly voltak szép eredményei a Toro Rossóval, ami nyilvánvalóan nem olyan jó autó, mint a Red Bull. Szóval nehéz. Ismerem Maxot, csapattársként egy... Azt nem vártam, hogy Pierre megjelenik és legyőzi őt. Azon nem lepődök meg, hogy Max a jobb, de azon igen, mekkora a különbség közöttük."

Ricciardo, aki saját bevallása szerint nem a pénz miatt távozott a Renault-hoz, most kívülről figyelte, tavalyi csapatával Verstappen hogyan szerzi meg élete első pole-pozícióját. Kettejük kontrasztos helyzete ellenére Ricciardo az istállóhoz nem menne vissza, de a helyzetükben szívesen lenne. "Megnéztem Max onboardját, és elég stabil volt, a Hondával most jól mennek. Ez elég nagy kontrasztban áll azzal, amiben most én vagyok. Nem mondom, hogy nehéz ezt elfogadni, de attól még szívesen lennék a helyében. Ettől függetlenül semmit sem bántam meg" - jelentette ki az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: