DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jön a környezettudatosabb F1

Gőzerővel dolgozik a Formula-1 tulajdonosi köre a sorozat minél zöldebbé tételén, így előtérbe kerülnek a szintetikus üzemanyagok használata. Azt is promózni fogják, mennyire hatékonyak a jelenlegi motorok.

Új irányvonalat szabott meg a Formula-1-nek a Liberty Media, amellyel a száguldó cirkusz egy igazi XXI. századi irányt vesz. Chase Carey vezérigazgató elmondása alapján egy "eddig el nem mondott történet" kerül előtérbe, vagyis a sorozat környezettudatossága.

f1-start-france-2019



Szerinte a károsanyag-kibocsátás csökkentése minden másnál nagyobb hatással van az életünkre, ezért a következő hónapokban minden korábbinál jobban ráfekszenek erre a témára.

"Jelenleg nagy figyelmet fordítunk az F1 egyik eddig el nem mondott történetére, a hatékonyságban elért áttöréseinkre. Ez ősztől még magasabb prioritást kap. A pár évvel ezelőtt bevezetett hibrid erőforrások óriási előrelépést jelentettek az üzemanyag-hatékonyságban, miközben az erejükből sem veszítettek. Eközben az olajtársaságokkal együttműködve gőzerővel dolgozunk a szintetikus- és bioüzemanyagokon, valamint a hidrogénen. Év végére érezhető lesz, mennyire előtérbe kerül a fenntarthatóság kérdése" - magyarázta Carey, aki hozzátette, a versenyhétvégék biológiai lábnyomát is figyelembe fogják venni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: