DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Újabb amerikai csapatot, versenyzőt és futamot is szívesen látna a Liberty az F1-ben

A Liberty Media továbbra sem tett le arról, hogy egy második amerikai versennyel bővítse a versenynaptárat, ráadásul szerintük a nézettséggel ennek egyre inkább meg is alapoznak, mert az Egyesült Államokban több F1-rajongó van, mint azt sokan gondolnák.

Amióta nem Bernie Ecclestone, hanem a Liberty Media birtokolja az F1 kereskedelmi jogait, a társaság eltökélt célja a jelenlét erősítése az Egyesült Államok piacán. Chase Carey-ék akkor úgy fogalmaztak, hogy Miami vagy Las Vegas lehet a két potenciális rendező város, és bár előbbivel a helyi ellenállás miatt megrekedtek a tárgyalások, továbbra sem tettek le arról, hogy Austin mellett egy második versennyel bővítsék idővel a naptárat.

00118020_564



„Fontos ez számunkra” - fogalmazott Carey az F1 második negyedévét összefoglaló sajtóeseményen. „Elmondtuk többször, mi a célunk az USA-val, most pedig ráadásul még a nézettségünk is növekedni tudott itt. A digitális platformok tendenciái ráadásul kifejezetten pozitív meglepetések, mivel néhány évvel ezelőtt ezzel még nem foglalkoztunk olyan mélységben. Sokkal több rajongó van itt, mint az ember gondolná, éppen ezért izgatottak vagyunk a lehetőségeinkkel kapcsolatban. Voltak már tárgyalások Miamival és Las Vegasszal is egy esetleges versenyrendezésről, tavaly óta dolgozunk ezen. Úgy érzem, jól haladunk ezzel, történik előrelépés az ügyben.”

Vannak az F1 vezetőségének más álmai is. „Ahogy szépen lassan formába öntjük az F1 csapatvezetési modelljét, tárgyalunk esetleges új istállókkal. Jó lenne látni a Haas mellett egy másik, nagyprofilú csapatot is. Aztán nyilván egy versenyzőt is, de tudjuk, hogy ez komplexebb folyamat, és több tényező kell ezek megvalósulásához. Viszont ez továbbra is prioritás, és úgy gondolom, jól haladunk ezzel. Az első lépés a második amerikai verseny lehet az itteni bázisunk erősítésében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: