DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Rengeteg dolgot szeretnék még elérni

Az – egyelőre még – ötszörös Formula-1-es világbajnok Lewis Hamilton elmondta, hogy imád vezetni és esze ágában sincs visszavonulni, hiszen még annyi mindent szeretne megnyerni a száguldó cirkuszban.

Lewis Hamilton jelenleg 35. életévében jár, amivel az egyik legidősebb pilóta a mezőnyben, ugyanis csak az idén már a 40-et töltő Kimi Raikkönen született nála korábban a mezőnyből. Ő azonban ennek ellenére nem érzi úgy, hogy a kora hátráltatná a fiatalabbakkal szemben, sőt saját magát is most érzi a legjobbnak.

„Sok különféle sportot követek, és azt látom, hogy olyan emberek vonulnak vissza, akiket nézve nőttem fel, aztán pedig belefogtak valami másba. Természetesen én egy olyan sportban szerepelek, ahol az idősebbek közé tartozom, szóval nekem már más a megítélésem ezzel kapcsolatosan, mint egy 22 évesnek” – kezdte Hamilton a Speedcafenak.



„Nem tudom, néhány sportoló miért döntött a visszavonulás mellett, amikor, de ember… Én imádok vezetni. Sosem szerettem az edzéseket, nem is érdekelnek a gyakorlások egy hétvége alkalmával, ezt a csapatnál is tudják. A kihívásokat szeretem, imádom beleásni magam az adatokba minden egyes hétvégén.”

„Egy napon majd vissza kell vonulnom, de most még minden téren fantasztikusan érzem magam, így fizikálisan, mentálisan és általánosságban véve is. Szóval mostanában nem igazán terveztem abbahagyni. Van még mit csinálnom és van még mit nyernem! Rengeteg dolgot érhetünk még el együtt az autóban és azon kívül, a pályán és azon túl.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: