DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ex-F1-es: Ricciardóék a Renault foglyai

A korábbi F1-es pilóta, a sokat látott Christian Danner szerint mindkét Renault-pilóta az autó korlátai miatt szenved, és jelenleg egyikük sem érzi magát jól a csapatban. Mintha Ricciardónál ennek már érezhető jelei is lennének.

Daniel Ricciardo tavaly nyáron robbantotta a hírbombát, hogy a Red Bull istállójától a Renault-hoz igazol. A kívülről sokak által megkérdőjelezett döntést környezetváltással indokolta, de érezhető volt, hogy a háttérben egyéb motivációi is lehettek: A Honda érkezése bizonytalansággal járt, miközben Max Verstappen egyre erősödött mellette. Az ausztrál tehát úgy döntött, hogy kockáztat, így átigazolt a jó anyagi háttérrel és gyári támogatással rendelkező Renault-hoz, amely csapat teljesítménye egyelőre elmarad idei elvárásaitól. Ennek pedig egyre egyértelműbb jelei mutatkoznak a pilóta viselkedésén, állítja a sokat látott egykori F1-es versenyző, Christian Danner.

 ricciardo-portre-20191_1



"A saját autóik foglyai" - nyilatkozta a német RTL-nek a Renault pilótáiról. "Újra és újra megvillantják képességeiket. Ricciardónak kicsit több szerencséje volt a Hockenheimringen, mint csapattársának, Hülkenbergnek, aki viszont ígéretes pozícióból esett ki. Ez elég nagy hülyeség volt" - tette hozzá.

Danneréhez hasonló gondolatokat fogalmazott meg a Racing Point csapatmenedzsere is, aki szerint szemmel látható jelei mutatkoznak annak, hogy Ricciardo feszült. "Úgy tűnik, hogy Daniel kezd egyre frusztráltabbá válni, amiért egy Red Bull helyett egy Renault-ban ül" - nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak Andy Stevenson azt követően, hogy az ausztrál a Magyar Nagydíj időmérőjén türelmetlenül megelőzte az előtte haladó, épp gyorskörre készülő pilótákat. Pedig a pilóták között ezzel kapcsolatban szóbeli megállapodás született, eszerint a pálya utolsó két kanyarjában senki sem zavarja meg azokat a versenyzőket, akik gyorskört készülnek futni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: