DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Apja segítségével motiválták Hamiltont

Toto Wolff szerint Anthony Hamilton mondta meg, hogy a Max Verstappent üldöző fia mit akar hallani, az a bizonyos mondat pedig hatott - a brit pilóta megnyerte a Magyar Nagydíjat.

Lewis Hamilton folyamatos nyomás alatt tartotta Max Verstappent a Magyar Nagydíjon, végül pedig a Mercedes kétkiállásos stratégiájával, valamint egy nagy hajrával meg is tudta előzni - eleinte azonban bőven voltak kétségei afelől, hogy működhet-e ez az elképzelés. Csapata viszont megnyugtatta.

"Nekünk is komoly kételyeink voltak, mert tudtuk, hogy körönként egy másodpercet kell lefaragnia. Volt egy időszak, amikor Max feltekerte a motorját és tartani tudta a lépést Lewisszal, itt pedig mindenki hallhatta Lewis hangjában a kételyt, amikor Bono (Hamilton versenymérnöke) megmondta neki a köridőket" - tekintett vissza a nehéz pillanatokra Toto Wolff, a Mercedes vezére.

44hun



"Valahogy azonban visszaállította magát a megfelelő mentális állapotba, valószínűleg mi motiváltuk a rádión keresztül. Anthony (Hamilton édesapja) egyetlen dolgot mondott nekem, mert szerinte csak arra az egy mondatra volt szükség, hogy 'meg tudod csinálni' és mi tudtuk is, hogy képes rá. Még ha a tervek szerint ki is fogytunk volna a körökből, azt gondoltuk, hogy ha mondjuk neki, hogy el tudja kapni, azzal segítünk. Pontosan ez is történt" - magyarázta.

"Eleinte nem tűnt ez jó stratégiai döntésnek, de attól a pillanattól kezdve, hogy Lewis megérezte a lehetőséget, már nem volt visszaút" - zárta gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: