DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 16. szerda
F1

Wolff szerint Hamilton másik dimenzióban volt

A Mercedes vezére nagyon elégedett azzal, hogy tovább növelték az előnyüket és hogy jó szájízzel mehetnek a nyári szünetre, de ezúttal sem mulasztotta el Lewis Hamilton méltatását.

Ahogy azt már megszokhattuk, Toto Wolff ezúttal sem győzte dicsérni Lewis Hamiltont, miután a brit pilóta hatalmas hajrávan, szenzációs körök sorozatát bemutatva levadászta Max Verstappent és megnyerte a Magyar Nagydíjat. A Mercedes vezére hangsúlyozta: nagyon jó a csapatuk, de az ilyen szintű és ilyen sokáig fenntartott sikerességhez Hamilton is elengedhetetlen.

"Egy egész éra dominálásához egy csapatnak össze kell állni és valami különlegeset létrehozni. A csapat minden tagja szükséges ehhez, nélkülük nem jöhet létre, de biztos, hogy nem működne anélkül, hogy a megfelelő srác ülne az autóban. Számomra az ő mostani teljesítménye egy másik dimenzió volt" - idézi Wolff szavait az Autosport.

me_1



"Amikor felzárkózott Verstappenre és üldözte a kemény gumikon, látható volt, hogy két nagyszerű pilótáról beszélünk, akik nagyon tisztelik egymást. Csak így lehet ilyen tempónál egymás mellett befordulni a kanyarba. Az első körben Lewisnak Valtterivel is megvolt a kölcsönös tisztelete, de sosem volt okunk ebben kételkedni" - tette hozzá.

Wolff és csapata természetesen nyugodtan dőlhet hátra, hiszen a nyári szünetben a Mercedes százötven ponttal vezet a Ferrari előtt, Hamilton előnye pedig már hatvankét egységnyire nőtt Bottasszal szemben - az ő kezükben van mindkét vb-cím. "Egyszerűen csak jó érzés győzelemmel menni a szünetre. Növeltük az előnyünket, ezt vihetjük magunkkal a következő négy hétre, a riválisainknál viszont éppen fordított a helyzet. Ami engem személy szerint kielégít, az a nagyon jó autónk, a Verstappen-Hamilton csatán kívül mindenki más külön osztályban volt."

"A szünet után Spában és Monzában egész más lesz a pálya, ott nagyon számít a motorerő, ami nagyon feküdni fog majd a Ferrarinak. Az nehéz lesz majd számunkra, éppen ezért kell kiélveznünk ezt a pillanatot."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: