DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Hamiltonon látszik az öregedés

2016 világbajnoka szerint korábbi csapattársával történt valami, ami számára arra utal, hogy elkezdett látszódni rajta a kora - ettől függetlenül a versenytempója még mindig gyilkos.

Még a szombati időmérő után beszélt arról Nico Rosberg a saját videójában, hogy Max Verstappen mennyire parádés formában van és hogy mitől is igazán veszélyes a Red Bull hollandja: a kora és a tapasztalata olyan arányban van egymással, ami egyáltalán nem volt jellemző korábban a Formula-1-ben.

"Még csak 21 éves, márpedig a legjobb életkor egy versenyző számára a 30-32 éves kor: akkorra ugyan a képességek már kezdenek kopni az idősödés miatt (lassul a reakcióidő, stb.), de addigra már annyi tapasztalattal rendelkezik valaki, hogy ezt bőven ellensúlyozza. Maxnél azonban tökéletesen élesek még a képességek, mert csak 21 éves, de már most megvan a szükséges tapasztalata is. Szerintem ez egy hihetetlenül erős kombináció, amit nem nagyon láttunk még eddig" - magyarázta Rosberg Verstappenről.

oldman



Aztán rátért korábbi csapattársára, Lewis Hamiltonra is, aki közeledik a 35. életéve felé - szerinte ez lassan kezd is látszani rajta. "Lewis az életkora miatt egy kicsit talán már lefelé megy a természetes képességeket, a reakcióidőt tekintve és valószínűleg ez látszik rajta a kvalifikációkon: Bottas minimum olyan jó ebben idén, mint ő, sőt, ha az átlagokat nézzük, valószínűleg egy kicsit még jobb is nála" - mondta.

"Ez talán egy kicsit már az emberi öregedés lehet nála, de iszonyatos méretű tapasztalattal rendelkezik, amely miatt még mindig egy hihetetlen fegyver. Ezzel együtt nem ez a legcsodálatosabb éve az időmérőket tekintve, pedig ő a történelem egyik legjobb időmérős pilótája, de idén Bottas ebben egy kicsit talán előtte van. Nem tudom, hogy mi van vele, de az alaptempójából vesztett a kvalifikációkon" - fűzte tovább Rosberg.

"A versenytempót tekintve viszont továbbra is abszolút fenomenális és ez az, ahol kinyírja Bottast" - zárta le volt csapattársáról szőtt gondolatait 2016 világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: