DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Irdatlan nagy szükség lenne Gaslyre

Mély gödörben van az F1-es Pierre Gasly. Míg csapattársa rendszerint a győzelemért küzd, addig ő messze le van maradva, és ezt egyre kevésbé tűri el a csapatfőnöke. Meneszteni mindenesetre nem akarják.

Szorul a hurok a Red Bull fiatal francia pilótája körül. Pierre Gasly idén került a Toro Rossótól az anyacsapathoz, ám eddigi teljesítménye messze elmarad csapattársáétól: Max Verstappen idén egyszer sem végzett a top 5-ön kívül, miközben Gasly csak kétszer ért el ilyen előkelő helyezést. Christian Horner csapatfőnök természetesen nem elégedett.

 gasly-portre-20191



"Pierre frusztráló hétvégét zárt. A rajtja és az első köre sem volt valami jó, és nem a Sauberekkel és a McLarenekkel kellene harcolnunk. Arra van szükségünk, hogy a Ferrarikkal és a Mercedesekkel vegye fel a harcot, de mi mindent megteszünk, hogy ebben segítsük őt."

A Red Bull jelenleg a harmadik helyen áll a konstruktőri sorrendben, hátránya 44 pont a második helyezett Ferrari mögött. A probléma az, hogy Gasly mindössze 63 pontot szerzett, míg csapattársa 181-et. Horner szerint a pilótájának érdemes lenne kihasználnia a nyári szünetet, és átgondolni a dolgait. "Ez létfontosságú számunkra. A Ferrari ellen rá is szükségünk van. Az a gond, hogy egyáltalán nincs ott az elejében. Vasárnap a Red Bullnak és a Mercedesnek is "egylábú" futama volt, mivel a csapattársak nem voltak versenyben."

A francia eddigi teljesítményére felröppentek a pletykák, amelyek szerint a csapat akár szezon közben is megválhat tőle, de ezt a csapatfőnök cáfolta. "Az a szándékunk, hogy év végéig megtartjuk őt, de borzasztó nagy szükségünk van arra, hogy többet hozzon ki az autójából."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: