DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell felbátorodott a hungaroringi csatákon

A Williams F1-es újonca a Magyar Nagydíj után örömmel mesélt arról, mennyire jó érzés volt végre más autók ellen is csatázni. A rajt után két ellenfelét is megelőzte, amiről élvezettel mesélt.

Szombaton majdnem bejutott a Q2-be, vasárnap pedig a rajtnál több autót is megelőzött George Russell a Formula-1-es a Magyar Nagydíjon, így ha tippelnénk, azt mondanánk, hogy ezt tartja a fiatal brit eddigi legélvezetesebb F1-es versenyhétvégéjének. Elvégre Russell idén először más autókkal is fel tudta venni a kesztyűt, ami óriási örömmel töltötte őt el.

russell-fr-action-20192



"Az időmérő túlhaladta az elvárásainkat, szóval a mai nap arról szólt, hogy visszatérünk a valóságba. Jó volt az első köröm, a négyes-ötös kanyarban két pozíciót is nyertem Magnussen és Kvjat ellen, amit élveztem. Jó érzés volt másokkal versenyezni. Sok munka áll még előttünk, de sok pozitívumot viszünk magunkkal erről a hétvégéről. Nagyot léptünk előre" - értékelt a brit, akit végül a 16. helyen intettek le.

A másik Williamsben Robert Kubica egy merőben más hangulatú versenyt futott. A lengyel az utolsó rajthelyre kvalifikált, amit erőből a futamon sem tudott előkelőbb pozícióra váltani, ettől függetlenül szurkolóinak nagyon hálás. "A futam olyan volt, mint amire számítottunk: spórolnunk kellett, hogy végig tudjuk csinálni az egykiállásos taktikát. Tegnaphoz hasonlóan ma sem éreztem jól magam az autóban. A nyári szünet után egészen más pályák várnak ránk, azokon meglátjuk, hogy fel tudunk-e úgy zárkózni a riválisainkra, ahogy azt George ma is megtette. Elképesztő, mennyi lengyel jött el ide. Köszönet nekik a nagyszerű hangulatért, remélem olyan jó emlékekkel térnek haza, mint én."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: