DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Pocsék rajt és tanácstalanság Gaslynél

Miközben csapattársa újabb kiváló hétvégét teljesített, a Red Bull másik pilótáját egy McLaren is megelőzte. Pierre Gaslynek fogalma sincs, hogyan lett lassabb a nagydíj során.

Aki pénteken követte a Magyar Nagydíj eseményeit, tudja, hogy a második szabadedzésen Pierre Gasly futotta a legjobb köridőt. A szombati harmadik tréningtől kezdődően azonban a francia egyre jobban lemaradt, a nagydíjat pedig újabb feledni való teljesítménnyel zárta: a hatodik helyen ért célba, Carlos Sainz McLarenje mögött. Másodikként végző csapattársától, Max Verstappentől az Osztrák Nagydíjhoz hasonlóan kört kapott volna, ha a holland nem áll ki a végén lágy abroncsokért, hogy megszerezze a legjobb köridőért járó pontot.

 „A dolgok elég jól kezdődtek a hétvégén, utána viszont az FP3-tól kezdődően sok tempót veszítettem, és összességében sokkal jobban küzdöttem a tapadással. Az időmérő nehéz volt. Nem sikerült kihozni a maximumot, de világos volt, hogy amúgy sem lett volna olyan tempónk, ami az elöl való harchoz kell” – nyilatkozta a futam után Gasly, akit a Racefans.net idézett.



„Ma ugyanez ismétlődött meg. Meg kell értenünk, hogyan veszíthettünk ennyi tempót, hogyan szenvedhettünk ennyire. Erre lesz szükség, hogy Spába erősebben érkezzünk vissza” – beszélt arról, hogy tanácstalan, miért veszített ennyi tempót.

Gasly a hatodik helyről startolt, pocsék rajtját követően viszont a kilencedik helyig esett vissza: „A kerekek kicsit kiforogtak, utána pedig az egyes kanyarban szendvicsbe kerültem, mert közepes abroncsokon voltam. Aztán pedig Kimivel kerültem elég szoros helyzetbe a kettes kanyarban. Szóval sokat veszítettem a rajtnál, ami nem segített a versenyen” – mondta Gasly. A mögüle indulók lágy abroncson rajtoltak, ami jobban tapadt az első métereken.

„De még ezt követően sem volt meg a tempóm, hogy igazán bármit is csinálhassak. Ez lesz a fő dolog, amit elemezni kell. Pár pontot sikerült szerezni, de nem azokat a pontokat, amelyeket akartuk. Leülünk a fiúkkal, hogy közösen megfejtsük, mi történt” – zárta Gasly, aki továbbra is kilóg a három élcsapat versenyzőinek sorából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: