DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nagyon forró és nehéz versenyt kíván Vettel

A német régóta számított rá, hogy a Hungaroring nem fog kedvezni a Ferrarinak. Egy dologban bízik: hogy az időjárás közbeszól, a gumik pedig gyorsan használódnak a Magyar Nagydíjon.

A Ferrari nem volt pariban a Red Bull-lal és Mercedesszel a Magyar Nagydíj időmérőjén: Charles Leclerc negyedik, Sebastian Vettel ötödik rajthelyet szerzett fél másodperc lemaradással. A németet nem lepte meg az eredmény: számított rá, hogy a mogyoródi pályán a lassú kanyarok kifognak az SF90-en.

„Nem frusztrál minket, mert már régóta számítottunk rá, hogy így lesz. A trend alapján nem vagyunk túl gyorsak a kanyarokban, az egyenesekben megy inkább az autó. Itt több a kanyar, mint az egyenes, ebből ki lehet matekozni” – idézi a GPFans a négyszeres világbajnokot. Figyelemreméltó, hogyan változnak néhány éves távlatokban is egy pályán az erőviszonyok: a korábbi szezonokban a Hungaroring kifejezetten kedvezett Ferrarinak, 2015-ben és 2017-ben is Vettel győzött.



A német abban bizakodik, hogy az időjárás megkavarja a lapokat: „Remélem, kemény megterhelés vár a gumikra. Abban reménykedek, hogy különösen forró és nagy-nagyon nehéz verseny lesz. Akkor legalább némi nyomást tudunk helyezni a többiekre és talán megkockáztatunk valami eltérőt. Ha sima verseny lesz, a gumik pedig bírják az egy kiállást, akkor kevésbé izgalmas futam vár ránk. Lehetséges előzni ezen a pályán, de ahhoz gyorsabbnak kell lenni. Meglátjuk.”

A mai időjárásjelentés rossz híreket közöl Vettellel: a futam idején legfeljebb 24 Celsius-fok hőmérséklet várható, továbbá csapadék – amely pénteken még megkavarta a lapokat – sem érkezik a versenynapon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: