DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton, Verstappen és a generációs különbségek: „Alonso szinte az apád lehetne!”

Nagy volt a taktikai csata a Magyar Nagydíj során, ahol, bár Lewis Hamilton nagynak kinéző különbséggel nyert végül, csak a legvégén tudta legyűrni Max Verstappent. Egy korábbi rivális, Fernando Alonso dicsérte meg mindkettejüket.

Messziről futott neki Lewis Hamilton annak, hogy ma hetedszer is megnyerje a Magyar Nagydíjat: a verseny nagyobbik részében nem is ő, hanem az első rajtkockából induló Max Verstappen állt az élen, azonban a legfontosabb pillanatban, a kockás zászló meglengetésekor ő haladt át elsőként a célvonalon. A két versenyző teljesen ellentétes taktikán volt, ennek a végén jött az, hogy Hamiltonnak fel kellett zárkóznia - a vb-címvédő ezt megtette, végül pedig nagy előnnyel végzett az élen.

Fernando Alonso mindkettejüket megdicsérte Twitteren egyrészt azért, mert 70 körön keresztül hozták ki autóikból a maximumot, másrészt pedig mert óriási verést mértek mindenkire, erről is kérdezték a verseny első két helyezettjét a leintés után, a sajtótájékoztatón, ahol a formula.hu is képviseltette magát.

 

„Ő az előző évek sztárja, ha valaki megnézi az eredményeit, már a Renault-s korszakától, mindenki tudja, hogy milyen nagyszerű versenyző, szóval mindig szívesen látjuk őt, ha esetleg úgy adódna. Mondjuk nem tudom, most már milyen lehetőségei vannak...” - így Hamilton arra a kérdésre, hogy milyen lenne, ha Alonso mondjuk jövőre visszatérne. 

00119017_944



„Nagy kár, hogy nem tudtam már vele harcolni...” - gondolkozott el a generációs különbségeken Max Verstappen, aki ma másodikként ért célba. „Talán Lewisnak több tapasztalata van ebben, nem igaz, Lewis?”

A visszakérdésre általános derültség tört ki a sajtószobában. „Az apád is lehetne...” - vágott vissza Hamilton, még jobb hangulatot generálva, majd ismét Verstappen jött. „Kicsit fiatal apuka lenne. Hány éves ő? 36? Á, 38! 17 évesen... végül is lehetne.”

„Az a jó, hogy nem én vagyok a legidősebb...” - gondolkodott el Hamilton a korával kapcsolatban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: