DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: Az én érdemem, hogy nem Max a legfiatalabb rajtelső!

A Magyar Nagydíj időmérőjén a rajtrács két ellentétes felére kerültek Max Verstappennel, Daniel Ricciardo azonban a renault-s szerződés megkötésének évfordulóján nem bánja az átigazolást, és sikeresen viccelte el nehéz helyzetét.

„Pole-t szereztem vagy mi?” – fogadta némi hamiskás értetlenkedéssel az őt körülvevő újságírók és diktafonok hadát Ricciardo, amikor asztalhoz ült a Renault motorhome-jában a hungaroringi időmérőt követően a sajtótájékoztatón, amelyen a formula.hu is részt vett. Az ausztrál csak a 18. rajthelyet szerezte meg, miután utolsó gyorskörének megkezdésekor egymásba gabajodtak Sergio Perezzel, ami elmondása szerint csak a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt alakult így.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, a 2018-as Magyar Nagydíjat követő napokban határozta el végleg Ricciardo, hogy a szezon végén elhagyja a Red Bullt a Renault kedvéért. Bár számított arra, hogy nehezebb szezonja lesz új csapatánál, mégis némi keserűséggel figyeli, hogy Max Verstappen pole-ba állította az energiaitalosok autóját. Persze nem Daniel Ricciardóról beszélnénk, ha nem a humoros oldalról próbálta volna ezt is megközelíteni:

„Nos, arra továbbra is büszke vagyok, hogy megakadályoztam Max pole-szerzését Mexikóban! Mert azt hiszem, a mostanival már nem lett ő a legfiatalabb [pole-pozíciós]. Ez az én érdemem!” – csapott ököllel a levegőbe a látvány kedvéért az ausztrál. Verstappennek valóban még 2018 során meg kellett volna szereznie első pole-ját, hogy ő legyen a legfiatalabb F1-es pilóta ilyen eredménnyel, így viszont a rekord maradt Sebastian Vettelnél.

DSC_0386



„Egyébként továbbra is látszik, hogy a Red Bullnál az év előrehaladtával egyre inkább képesek felzárkózni, és amikor lemaradni látszanak, mindig előhúznak egy fejlesztést” – folytatta. „Megnéztem Max körének belső kamerás felvételét, és nagyon simának tűnt – érződik, hogy a Honda is egyre jobb. Persze nagy a kontraszt aközött, hogy hol áll ő jelenleg és hol vagyok én, Nem akarom azt mondani, hogy nehéz ezt megemészteni, de persze szívesebben lettem volna ma az ő helyében. Ugyanakkor viszont továbbra sem bánok semmit az elmúlt 12 hónapból. Igen, most csak a 18. vagyok, de tényleg hiszek abban, hogy a fennakadás nélkül a legjobb tízben végeztem volna, és nem festene olyan rémesen a helyzet, mint amilyennek így látszik.”

Ricciardo szót ejtett a Red Bullnál a helyére érkező Pierre Gaslyről is, aki a szezon eddigi részében még nem tudott felnőni az élcsapat jelentette feladathoz, és szinte minden időmérőn és versenyen jelentősen elmarad Verstappentől, a megszerzett pontok terén pedig a holland háromszor jobban áll.

„Nehéz, nagyon nehéz helyzetben van. Nem akarom őt bántani, de a realitás attól még realitás. Nem kell számokat mondanom ahhoz, hogy lássuk, milyen messze el van maradva Maxtől. A csapatnál biztosan őrülnek Max első pole-ja okán, legbelül viszont tudják, hogy a jelenleginél sokkal több ponttal is rendelkezhetnének. Nem tudom, hogy mi a helyzet Pierre-rel, hiszen tavaly szállított néhány nagy eredményt azzal a Toro Rossóval, amely határozottan nem olyan gyors autó, mint a Red Bull. Jól ismerem Max képességeit, szóval nem az lep meg, hogy folyamatosan legyőzi Pierre-t, hanem az, hogy mekkora különbséggel” – mutatott rá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: