DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo dühös, Perez szerint az ausztrál tiszteletlen volt

A Renault és Racing Point pilótái a Q1 döntő pillanatában feszültek egymásnak, aminek eredményeként mindketten elrontották körüket, és kiestek az első fázisban. Ricciardo úgy gondolja, egymás időmérőjét szúrták el, Perez szerint az ausztrál az övét.

A Q1 meglepő búcsúzója a 18. helyen Daniel Ricciardo volt. A szakasz végén nagy forgalom alakult ki, utolsó gyorskörére készülve számos autó torlódott fel az utolsó kanyarokban. Ricciardo külső íven próbálta megelőzni Sergio Perezt, aki nem hagyta magát, így az utolsó kanyarból kigyorsítva mindketten értékes időt veszítettek. Egyikük sem jutott tovább, a Racing Point pilótája 17. pozícióban zárta a kvalifikációt a Hungaroringen, és nem titkolta, renault-s ellenfelét tartja hibásnak.

„Mindenki próbált lemaradni az előtte levő autóhoz képest. Amivel Daniel próbálkozott, nagyon tiszteletlen volt velem szemben, elcseszte a saját körét és az enyémet is” – mondta a Sky Sports adásában Perez, aki úgy érezte, a Q2-ben szerepelhetett volna. „Az lett a vége, hogy Norrishoz képest nagyon közel kellett megkezdenem a köröm. Daniel is nagyon közel volt hozzám, így rosszul sült el mindkettőnk számára. Muszáj volt odalépnem az utolsó kanyarban, különben túl közel lettem volna hozzá, így viszont Norrishoz voltam túlságosan közel.”



Ricciardo viszont úgy fogalmazott, egymással szúrtak ki: „Rendben volt az időmérőm, de mindig az utolsó nekifutást kell összerakni. Az viszont nagy káosz volt, már a kör kezdetén. Forgalomba kerültünk, én nem alakítottam elegendő helyet, aztán előttem az utolsó kanyarban mindenki visszavett.”

„Mit lehet ilyenkor tenni? Az ember megpróbálja megelőzni őket, hogy a gumihőmérséklet is szinten maradjon. A másik lehetőség visszavenni és hideg gumin megkezdeni a kört. Az elsővel próbálkoztam, amit Perez és a többiek nem hagytak. Úgy érzem, Perezzel egymás időmérőjét rontottuk el, mindketten túl későn reagáltunk. A holnap egy új nap lesz, majd meglátjuk, de egyelőre olyan dühös vagyok, mint már régen” – adott hangot bosszúságának Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: