DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Egy kanyarban dőlt el a pole-pozíció sorsa

Bottas annyira közel volt Verstappenhez, hogy az időmérő végkimenetele az utolsó kanyaron múlt. Christian Horner Red Bull-csapatfőnök menetrendszerűen köszönetet mondott a Hondának, továbbá hozzátette, a világbajnokságra egyelőre nem gondolnak.

A tavalyi Mexikói Nagydíj – Daniel Ricciardo pole-pozíciója – óta először ünnepel rajtelsőséget a Red Bull: a Magyarországon elért eredmény ráadásul a Hondával közös első időmérős elsőség. A hétszeres futamgyőztes Max Verstappen már régóta vadászott a szombati sikerre, és bár nagy pályacsúcsot futott a Hungaroringen, a második Valtteri Bottashoz képest mindössze 18 ezredmásodperc döntött a javára.

„A különbségek nagyon szorosak ezen a pályán” – értékelt a BBC-nek a kvalifikációt követően Christian Horner. „Max tüzes volt ma délután, szinte minden szekcióban leggyorsabb volt. Az utolsó kanyart azonban így is tökéletesen kellett abszolválnia, mert Valtteri ott kicsit előtte volt. Fantasztikus, hogy megszerezte az első pole-pozícióját! Reméltem, hogy a Q3 első etapjában futott kör elég lesz, de végül muszáj volt javítania.”



Bár a Magyar Nagydíjon nem hangsúlyos az erőforrás – a Red Bull a korábbi években is kiválóan ment a pályán – nem maradhatott el Ausztriához és Németországhoz hasonlóan a motorpartner dicsérete:

„A Hondának minden elismerés jár, mert nélkülük ez nem sikerült volna. Nagyszerű csapatmunkát végeztünk, Milton Keynes-ben mindenki kiválóan dolgozik, ennek köszönhetően juthattunk az első sorba itt. Minden téren előreléptünk, az erőforrás és karosszéria is jól működik. A bajnoki tabellát azonban nem figyeljük: jó hetek állnak mögöttünk, és szép lenne jó eredménnyel menni a nyári szünetre” – utalt arra, hogy a Red Bull világbajnoki ambícióiról még korai lenne beszélni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: