DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

A Ferrarit vagy a Williamst nehezebb vezetni?

Ez a kérdés merült fel, még ha félig csak tréfásan is pénteken a Hungaroringen, ahol az is kiderült, hogy a Williams nem jött különösebb izgalomba attól, hogy feliratkoztak a pontszerzők közé.

A Magyar Nagydíjon kiemelt figyelem övezi a szezon során komoly mélységeket megélő Williams pilótáját, Robert Kubicát a hazánkba látogató több tízezer lengyel szurkoló miatt. A hosszú évek után visszatérő versenyző saját maga és egyúttal csapata idei első pontját szerezte meg a múlt héten az Alfák hátrasorolásának köszönhetően, a csapatfőnök Claire Williamst pedig arról kérdezték, hogy a csapat története során szerzett 3561 pont között milyen jelentőséggel bír számukra ez a mostani.

„Azt hiszem, épp a korábban megszerzett pontmennyiség a lényeg, éppen ezért hiba lenne, ha túlságosan izgalomba jönnénk egyetlen egységtől” – kezdte válaszát Williams. „Másfelől a csapatnál mindenki nagyon keményen dolgozik, mégis igazán brutális szezonunk van, éppen ezért minden jutalmat el kell fogadnunk. Persze még meg kell várni az Alfa fellebbezését is… Mindenesetre én személy szerint nem tudok örülni ennek, és nem hiszem, hogy a csapatnál bárkit az extázis kerülgetne tőle…”

russell



Claire Williams szerencsére a nehéz helyzetben sem veszítette el a humorérzékét, így amikor arról kérdezték a pénteki sajtótájékoztatón, hogyan értékeli az F1 legnehezebb munkáját végző Ferrari-csapatfőnök, Mattia Binotto helytállását, így felelt: „Azt mondod, hogy Mattia munkája a legnehezebb? Azt hittem, hogy az enyém! Ő a Ferrarinál dolgozik, valószínűleg kap egy ingyen…” – mondta, majd odafordult kollégájához: „Mattia, hány ingyen Ferrarit kaptál? Gondolom, van vagy tíz a felhajtódon!”

„De komolyra fordítva a szót” – folytatta Williams. „Csak rövid ideig volt szerencsém közvetlenül együtt dolgozni Mattiával, mindenesetre nagyon tisztelem, és remélem, hogy sokáig a köreinkben marad” – utalt arra, hogy a Ferrari mostanában roppant sűrűn váltogatta csapatfőnökeit…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: