DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Milyen időjárás várható a Hungaroringen?

Végre Magyarországra érkezett a Formula-1 mezőnye, így a hétvégén a Hungaroringen feszül egymásnak a mezőny. Lássuk, kell-e esernyőt magukkal vinniük a kilátogató rajongóknak.

A múlt heti Német Nagydíj után most, a Hungaroringen is mutatkozik esély csapadékra, ugyanakkor nem a verseny, hanem az időmérő edzés napján kell számolnia a szurkolóknak és a csapatoknak az esővel.

A pénteki első szabadedzés alatt, ami 11:00-kor veszi kezdetét, ritkán fog előbújni a Nap a sűrű felhőréteg mögül, csapadék pedig nem is várható, csak a gyakorlás után. Nem úgy a második, 15:00-s edzésen, amikor a hőmérséklet már a 30 °C-ot is elérheti és számolni kell azzal, hogy időnként egy-egy kisebb zápor frissíti majd fel a levegőt.



Szombatra lehűl a levegő, a maximális hőmérséklet 27-29 °C környékén alakul majd, s míg a harmadik gyakorlás napsütésben fog lezajlani, az időmérő edzésen már több, mint valószínű, hogy eső fogja megzavarni a történéseket.

A 15:10-kor rajtoló vasárnapi futamon aztán a szombatihoz hasonló körülmények fognak uralkodni, azzal a különbséggel, hogy rendkívül csekélynek mutatkozik az esély egy záporra, esetleg zivatarra. A levegő hőmérséklete 26-28 fok környékén alakul majd, így fontos lesz, hogy ki hogyan szerepel a várhatóan esővel tarkított szombati kvalifikáción.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: