DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Kényelmes helyzetbe hoztuk magunkat

Christian Horner úgy érzi, Max Verstappen Hockenheimben és Spielbergben aratott győzelmei után kényelmes helyzetben van a Red Bull a holland pilóta jövőjét illetően, aki nem fog új csapat után nézni.

Az Osztrák Nagydíjat megelőzően egyre hangosabbak voltak azok a pletykák, melyek szerint Max Verstappen úgy érezte, a Red Bull-Honda nem képes felvenni a versenyt a Mercedesszel, de még a Ferrarival sem a győzelmekért és a holland egy esetleges csapatváltáson törte a fejét.

Azóta eltelt három verseny, melyből kettőt Verstappen nyert meg, így Christian Horner is osztja a szakértők véleményét, mely szerint ezek után kényelmes helyzetben van a Red Bull Verstappen maradását illetően.



„Ami ezt az egészet illeti, én teljesen nyugodt vagyok. Max élvezi, hogy nálunk versenyezhet, látja a folyamatos fejlődést. Nem gondolnám, hogy van valami nehezítő tényező, nekünk pedig csak folytatnunk kell az előrébb lépést. Még csak a szezon felénél járunk” – mondta Horner a GP Fansnek.

„Már sikerült megnyernünk két futamot és megannyiszor álltunk a pódiumon is. Meglepődtem a Ferrari büntetésén, mivel ha ellenünk is ez a döntés születik, akkor Max Monacóban is a pódiumra állhatott volna.”

„Maxnak a vérében van az a fajta képesség, amivel ilyen körülmények között kontrollálni tudja az autót, sőt szerintem élvezi is az ilyen helyzeteket. Minden alkalommal jeleskedik ilyen időben és nem utolsó az sem, hogy megbízik az autóban ilyenkor is. Egyszerre tud teljesíteni és közben vigyázni a gumikra. Elképesztően meggyőző, hogy mikre képes!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: