DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kinevezte az elhunyt Lauda utódját a Mercedes

Új nem-végrehajtó elnököt és egy igazgatótanácsi tagot nevezett ki a Mercedes-Benz Grand Prix: a Daimler AG fontos tisztségviselőit delegálták a csapathoz, Niki Lauda korábbi pozícióját Mark Schäfer tölti be.

Kedden a Mercedes Formula-1-es csapata mögött álló cég, a Mercedes-Benz Grand Prix Ltd az előző heti, Stuttgartban tartott ülést követően új nem-végrehajtó elnököt és egy új igazgatótanácsi tagot nevezett ki.

A kinevezett elnök Mark Schäfer lett, aki a Daimler AG-nél kutatás-fejlesztési pozíciót lát el. Az MGP-nél nem régóta, márciustól kezdődően igazgatótanácsi tag volt. A tanács új nem-végrehajtó igazgatója Markus Weber lett, aki a Daimlernél vállalatfejlesztési igazgató pozíciót tölt be.



„A Mercedes-Benz vezető erő a kibocsátásmentes mobilitás felé vezető átalakulás útján” – olvasható a Mercedes közleményében Schäfer PR-szagú első megszólalása csapatelnökként. „Hogy fenntartsuk a személyes mobilitást, csúcstechnológia szükséges a határok kitolásához és sztenderdek újradefiniálásához, amelyet csak a közös célra összepontosítás és fantasztikus csapatszellem által lehet elérni. A Formula-1 izgalmas világából szerzett tapasztalatoknak értékes és inspiráló szinergiákat köszönhetek, ezért várom, hogy erre a közeli kooperációra építhessünk.”

A kinevezésekre azért volt szükség, mert az MGP igazgatótanácsa az elmúlt időszakban foghíjas volt: májusban Ola Källenius (a Daimler AG elnöke és Mercedes vezetője) és Bodo Uebber (a Daimler AG korábbi pénzügyi igazgatója) lemondtak pozíciójukról. A korábbi nem-ügyvezető elnök, Niki Lauda május 20-án tüdőátültetését követő betegeskedés után elhunyt.

Az igazgatótanács jelenlegi tagjai az újonnan kinevezettek mellett Britta Seeger – a Mercedes eladásokért felelős vezetője –, René Berger – a next.march ügyvezetője – és Toto Wolff, a csapatfőnök és ügyvezető igazgató. Mint a felsorolásból látható, Wolffot és Bergert leszámítva mindannyian a Daimler AG és leányvállalata, a Mercedes fontos vezetői: az új kinevezések jelzik a konszern és Formula-1-es csapata közötti szoros kapcsolatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: