DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Exferraris szakemberrel erősített fontos pozícióban az Alfa

Tovább zajlik a Sauberből Alfa Romeóvá átvedlett istálló átalakítása, illetve fejlesztése: a csapat most a Ferraritól szerzett egy szakembert az aerorészleg vezetőjének.

Alessandro Cinelli nagyon régóta a Ferrarinál dolgozott már, innen tette át a székhelyét tehát az Alfához, ahol az aerodinamikai részleg vezetőjeként Jan Monchaux-t váltja ebben a pozícióban. Egyébként Monchaux sem távozik az istállótól, sőt: ő lett a technikai igazgató azután, hogy Simone Resta lemondott erről a tisztségéről, hogy visszatérjen a Ferrarihoz.

Cinelli egyébként augusztus közepén, előreláthatólag tizenkilencedikén állhat majd munkába, így tizenhét év után ez lesz az első új munkahelye.

00119016_153



Cinelli első F1-es munkahelye a London Imperial College elvégzése után a Tyrrell volt 1997-től 1998-ig, majd négy év williamses időszak után került a Ferrarihoz, pontosan a sikerkorszak kellős közepén, 2002-ben. Eleinte a tesztcsapatnál tevékenykedett aerodinamikai mérnökként, majd a versenyistállóhoz került. 2009-ben a teljesítményért felelős aerocsapat vezetője lett, majd 2015-től már a kísérleti csapatot irányította.

„Azzal a céllal csatlakozom ehhez a fiatal csapathoz, hogy építeni tudjak azokra az erős, stabil alapokra, amelyek már megvannak itt. Biztos vagyok benne, hogy további sikerek várnak még ránk a jövőben.” - fogalmazott Cinelli az Alfa által kiadott közleményben.

„Alessandro egy erős aerocsapathoz csatlakozik, amely remélhetőleg az ő érkezésével tovább folytatja azt a kiváló munkát, amelyet eddig már elvégzett. A legutóbbi igazolásaink mutatják meg azt, hogy továbbra is tudunk fejlődni, növekedni, ráadásul mindezt úgy, hogy egy evolúcióról tudunk beszélni és nem forradalomról.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: