DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rendhagyó dobogó az év legbolondabb futamán

Az esőmenő Max Verstappen, az utolsó helyről rajtoló Sebastian Vettel és a visszatérő Danyiil Kvjat állhatott fel a dobogóra a minden körében fordulatos Német Nagydíjon. Az első három nyilatkozata.

Martin Brundle készítette az interjúkat az elképesztő izgalmakat és drámákat produkáló Formula-1-es Német Nagydíjon, amely a jubileumot ünneplő Mercedesnek drámával, az élmezőnyben végző pilótáknak azonban óriási örömmel zárult. A futamgyőztes az a változó körülményekben is magabiztos Verstappen lett, aki egy 360 fokos megpördülést is megúszott.

 nemetnagydij-dobogo-2019



"Elképesztő egy ilyen versenyt megnyerni. Borzasztóan nehéz volt jó döntéseket hozni, végig koncentrálnunk kellett. A száraz keverékkel volt húzós pillanatom, de egy szép 360-as forgás lett belőle! Az egész arról szólt, hogy minél kevesebb hibát kövessek el, de sokat tanultam az előző évek során."

A közönségkedvenc holland mögött a második a tegnap esélyeitől megfosztott Sebastian Vettel lett, aki műszaki hiba miatt az utolsó helyről rajtolt.  "Rendkívül hosszú verseny volt, időnként azt éreztem, sosem ér véget. Teljesen elfáradtam, de élveztem a versenyzést. Nagyon kemény volt, de hihetetlenül örülök. Eleinte az átmeneti gumikon nem éreztem a ritmust, de aztán egyre jobban belejöttem. Nekem ez délután arról szólt, hogy megelőzzem a soron következő autót. Gratulálok Maxnek."

A dobogó alsó fokára az a Danyiil Kvjat ért fel, akit 2017-ben egyszer már elbocsátott a Toro Rosso. Az orosz pilóta első gyermeke előző éjszakára született meg, ez a dobogó tehát egy álomszerű jutalom az újdonsült apukának. "Elképesztő újra a dobogón állni. Annyi évet töltöttem a Toro Rossónál, csodás érzés egy ilyen eredményt adni nekik. A verseny egy horrorfilm volt fekete komédiával keverve, de boldog vagyok, mert sikerült mindent a helyére illesztenünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: