DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc a kerékvetőt okolja, de vállalja a balesetet

A Hockenheimring rettegett pontja az utolsó két kanyar volt a 2019-es nagydíjon: az első áldozat, Charles Leclerc szerint balesete nem történt volna meg, ha nem csúszik meg az „elfogadhatatlan” minőségű aszfalton.

A Ferrari monacói pilótája a második helyen haladt Lewis Hamilton előtt, mikor a pálya 15-ös kanyarjában elveszítette az irányítást. A hockenheimi versenyhelyszínen egy gyorsulási versenyek számára épített egyenes is található, Leclerc egy ehhez tartozó aszfaltszakaszon csúszott meg, és kötött ki a sóderágyban – ahogy egy körrel Lewis Hamilton is, aki nem esett ki, de versenye onnantól megpecsételődött.

„Nagyon csúszott. Csak annyit tudok elmondani, hogy elfogadhatatlan az ilyen típusú aszfalt a két utolsó kanyar kigyorsításán. Ez a gyorsulási pályához tartozik, és ha ráhajtasz, nagyon-nagyon veszélyes tud lenni” – mondta a racefans.net-nek Leclerc. „Nem volt a hibám olyan nagy, de mert erre az aszfaltra hajtottam, abszolút nem tudtam irányítani az autót.”



„Ezt nem akarom kifogásként használni. Teljes felelősséget vállalok” – szögezte le korrekt módon a monacói, hogy saját hibája a kiesés. „De ennek ellenére úgy gondolom, az ilyen típusú aszfaltnak nincs helye Formula-1-es pályán.”

„Most nagyon rosszul érzem magam. A csapat, a rajongók és mindenki miatt, aki azon dolgozott, hogy összerakja az autót mára. Hatalmas kár” – folytatta a Monaco után idén másodszor nullázó Leclerc, akire rájárt a rúd a Német Nagydíjon. Szombaton az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt nem tudott részt venni a Q3-ban, a Ferrari-szerelők pedig megfeszített munkát végeztek, hogy helyrehozzák az SF90-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: