DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Még mindig nem elég jó a Red Bull

Max Verstappen még mindig nem elégedett: a fiatal holland, bár elismeri, gyorsan fejlődik a Red Bull, szerinte még mindig messzebb vannak az éllovas Mercedestől, mint amennyire lenniük kellene.

Azzal együtt, hogy kiváló eredményeinek köszönhetően (győzelem és további két dobogó) Max Verstappen az egyéni vb-tabella harmadik helyén áll, a holland egyáltalán nem elégedett még mindig azzal, amit csapata, a Red Bull nyújt idén - szerinte még ennél is jobbnak kellene lenniük, bár azt elismeri, a fejlődés megvan.

Az, hogy a Ferrari megvan, csak a kezdet. „A Mercedeshez képest is csökkenteni kell a különbséget” - fogalmaz határozottan. „Ez a legnagyobb kihívásunk jelenleg, de ha nyerni akarunk, akkor a legjobbhoz képest kell faragnunk a lemaradásunkból.” Na de mennyi is az a lemaradás? „Messzebb vannak, mint azt én szeretném. Közeledünk, közeledünk, de ez még mindig nem elég jó. De folyamatosan ezen fogunk dolgozni a későbbiekben is.”

 00119015_041



Amellett, hogy a holland ízlésének ez a tempó még mindig kevés, attól még a fejlődés látszik. „A tapadás például folyamatosan javul, ez egyértelmű.” Azt viszont nehéz megítélni, hogy azon kívül, hogy még mindig túl messze, pontosan hol is állnak a Mercedeshez képest. „Néha kisebb, néha nagyobb leszorítóerővel megyünk, attól függően, hogy lehet jobban kiegyensúlyozni az autót. Silverstone-ban előbbi volt a helyzet, ahol vesztettünk valamennyit a lassú kanyarokban, cserébe viszont még a Mercedesnél is gyorsabbak voltunk az egyenesben. Meglepő is volt... De úgy tűnt, ott az a jó megoldás.”

A holland 2020-ban bízik, ahol a csapat és motorszállítója, a Honda is kamatoztathatja az idén megszerzett tapasztalatait. „Nyilván a nap végén mindenki azt fogja mondani, hogy a második hely is jobb, mint a harmadik, de azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Az egyértelmű, hogy a Ferrari előtt akarunk lenni, de a Mercedest is el akarjuk kapni. A cél most az, hogy a motorból tudjuk a lehető legtöbbet kihozni, valamint hogy rájöjjünk, mit rontottunk el a szezon elején. Jövőre aztán remélhetőleg nem csak egyszer-egyszer, hanem folyamatosan a győzelmekért tudunk majd harcolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: