DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem fél már az autójától Leclerc

A Ferrari monacói ígérete, Charles Leclerc saját elmondása szerint most, nyáron már sokkal bátrabban formálja saját szája íze szerint autója beállításait - a szezon elején kicsit félt az autótól.

Charles Leclerc a legutóbbi négy futamon folyamatosan a dobogón ünnepelhetett, ebből háromszor pedig lenyomta négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt is. A jó eredményeknek köszönhetően a monacói mostanra 3 pont közelségbe került a botladozó Vettelhez, ebben pedig az is segített neki, hogy mostanra saját elmondása szerint is bátrabban nyúl az SF90-hez, illetve ad ezzel kapcsolatban instrukciókat a mérnökeinek.

„Azt hiszem, Franciaország előtt sokkal inkább én alkalmazkodtam az autóhoz” - ismeri el a Motorsport.comnak. „Aztán változtattunk némileg, azóta pedig sokkal inkább az autót igazítom a saját stílusomhoz. Így jóval természetesebb az, ahogy vezetem, ez pedig sokat segített.”

00119015_023



A szezon eleji hozzáállásnak meglepően egyszerű a magyarázata. „Amikor az ember egy ekkora csapathoz érkezik, pláne mindössze a második évében, kicsit megijed. Én legalábbis így voltam. Nyilván eleinte nem akartam követelőzni, hogy ezt meg azt akarom. Először szerettem volna a lehető legjobban megérteni az autót, hozzáigazítani a stílusomat az adott tulajdonságaihoz, egy idő után viszont úgy éreztem, többet érhetünk el, ha váltunk, és az autót kezdjük az én stílusomhoz igazítani. Ez egyébként segített is.”

Amellett viszont, hogy ott van jóval rutinosabb csapattársa nyakán, Leclerc biztos benne, hogy Vettel gyorsan megtalálja a kiutat a sok kisebb-nagyobb hiba okozta útvesztőből. „Mostanság már Seb is príma versenyeket futott, de talán nem volt olyan szerencsés. Viszont nem kérdés, hogy vissza fog térni az élre. Ez csak idő kérdése.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: