DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Megidézi a nagy időket Mick Schumacher

Az ifjú Schumacher lesz a Német Nagydíj egyik attrakciója: alig várja, hogy vasárnap apja 2004-es Ferrariját vezesse, mellyel Michael hetedik világbajnoki címét szerezte és Hockenheimben is nyert.

 A Schumacher névvel csábítanak nézőket a Német Nagydíjra a szervezők: a Formula-2 nem versenyez hétvégén Hockenheimben, helyette viszont a 20 éves Mick bemutatózni fog vasárnap, amikor az F2004-et vezeti, mellyel apja hetedik világbajnoki címét nyerte.



„Különleges lesz. Sok jó emlékem van Hockenheimből, főleg a Formula-3-as Európa-bajnokság megnyerése tavaly. Lenyűgöző, hogy ezt az autót egy nagydíjhétvégén, épp itt vezethetem” – mondta el a Ferrari-akadémista Mick Schumacher, aki alig várja a bevetést.

„Már most izgatott vagyok, és remélem, hogy mindenki annyira fogja élvezni, mint én. Az F2004 a nagy F1-es idők szimbóluma Németországban. El tudom képzelni, hogy pár nézőből előtörnek majd az emlékek abból az időszakból. Én is megteszem a tőlem telhetőt, hogy segítsek előhívni ezeket a szép emlékeket, és hogy mindenki jól érezze magát!”

Tizenöt évvel – éppen július 25-én – ezelőtt Michael Schumacher megnyerte az F2004-gyel a Német Nagydíjat: a német az év 12. versenyén 11. futamgyőzelmét szerezte, beállítva 2002-es nyerési rekordját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: