DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Vettel velünk akar győzelmeket szerezni

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto biztos benne, hogy Sebastian Vettel jövőre is a Scuderia versenyzője lesz, hiszen még mindig látja a tüzet a szemében, amivel a győzelmeket hajszolja.

Azok után, hogy 2017-ben és 2018-ban is Sebastian Vettel volt Lewis Hamilton legnagyobb kihívója a világbajnoki címért folyó csatározásban, idén még futamot sem tudott nyerni a német pilóta. A kanadai győzelemtől megfosztották Vettelt, legutóbb pedig Silverstone-ban ütközött össze Verstappennel.

Ezek miatt erősödtek fel a pletykák, melyek szerint Vettel már nem érzi jól magát az olaszoknál, akikben elvesztette a hitét ötödik szezonjában. A legvadabb elképzelések még azt sem zárják ki, hogy Vettel visszavonul a szezon végén, noha 2020-ig szól a szerződése, sőt már olyan elképesztő pletykák is napvilágot láttak, hogy a Ferrari Raikkönent hívná vissza Vettel helyére.



Az idén kinevezett csapatfőnök, Mattia Binotto azonban magabiztos azt illetően, hogy Vettel nem hagyja el a Scuderiát: „Én úgy látom, Vettel boldog nálunk. Nyilván jobban örülne, ha győzelmekért küzdhetne, egy erősebb autóval” – mondta Binotto a Corriere dello Sportnak.

„Erős vágyat látok, mikor a szemébe nézek. Versenyezni akar, futamokat szeretne nyerni, ő pedig arról álmodik, hogy mindezt a Ferrarival vigye véghez, nekem pedig semmi kétségem sincs az elkötelezettsége és a szándékai felől” – szögezte le a Ferrari csapatfőnöke.

Sebastian Vettel hátránya kereken 100 pont a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben, így az idei világbajnoki címről már lemondhat mind a Ferrari, mind Sebastian Vettel, azonban az év második fele arra jó lehet, hogy a Ferrari erősebb autót készítsen 2020-ra és szerezzenek némi önbizalmat néhány futamgyőzelemmel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: