DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Raikkönen: Minden apróság segíthet rajtunk

Kimi Raikkönen és az Alfa Romeo zsinórban három pontszerzés után érkezik Németországba. A finn szeret Hockenheimben versenyezni és abban reménykedik, hogy az apróságok előrébb juttatják a csapatot.

Kimi Raikkönennek nagyszerűen indult a szezonja az Alfa Romeóval, amíg az első versenyek után el nem fogyott a tempója az autónak, s kicsúsztak a pontzónából. A finn ezután megsürgette a csapat fejlesztésért felelős embereit, akik kitettek magukért, hiszen a Francia Nagydíj óta minden versenyen pontot szerzett a Jégember, sőt egy alkalommal még Giovinazzi is a 10. helyen ért célba.

Raikkönen jelenleg a 8. helyen áll a világbajnoki pontversenyben, 13 ponttal lemaradva a mclarenes Carlos Sainz mögött. A finn reménykedik benne, hogy Németországban is folytatódik a csapat jó tendenciája.



„Boldog vagyok a közelmúltban elért eredményeink miatt, de rengeteg munkát követel, ha továbbra is pontokat akarunk gyűjteni. Minden apró fejlesztés a segítségünkre válik, amikor ennyire szoros a mezőny. Ráadásul amikor a pályán vagyunk, az is fontos, hogy mindent ki tudjunk hozni az autóból” – mondta a finn a Planet F1 oldalának.

„Hockenheim egy élvezetes pálya, amin szeretek versenyezni. Láttunk már néhány jó futamot itt a múltban, szóval remélhetőleg, ezen a hétvégén is ez lesz a helyzet” – mondta Raikkönen, aki tavaly a harmadik helyen végzett a Német Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: