DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Exkluzív: Azonnal kiteheti Grosjeant a Haas?

A Formula.hu friss információi szerint a Haas F1-es csapatánál erősen fontolgatják, hogy pilótát cserélnek már a Német Nagydíjra - a beugró ember azonban még nagyobb meglepetés lehet, mint az esetleges kispados.

A Brit Nagydíjon elkövetett újabb érthetetlen hibái után a nemzetközi sajtóban felmerült a pletyka, mely szerint Romain Grosjean egyelőre utolsó futamát teljesítette a Haas F1-es csapatánál, a Német Nagydíjon pedig már más ülhet a helyére. Az első hírek arról szóltak, hogy a Mercedes tartalékjaként jelenleg aktív versenyzői ülés nélkül álló Esteban Ocon válthatja a franciát, ám a Formula.hu forrásai szerint más alternatívában gondolkodik a csapat.

groout



Információink szerint ugyanis a Haasnál annak lehetőségét vizsgálják, hogy beültethetik-e erre a hétvégére Pietro Fittipaldit, a kétszeres F1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokáját, aki jelenleg tartalékpilótai szerepkört tölt be a csapatnál. Grosjean kispadra ültetését egyelőre senki sem erősítette meg, ő maga is úgy készül, hogy ő lesz Kevin Magnussen csapattársa a Hockenheimringen. 

A történetet tovább bonyolítja, hogy Fittipaldinak jelenleg nincs szuperlicensze, ahhoz negyven licensz-pontra lenne szüksége, de egyelőre csak egy World Series Formula V8 3,5 bajnoki címe van, ami húsz pontot ér. A 23 esztendős brazil pilóta ezzel együtt nem számít rutintalan versenyzőnek: szerepelt az IndyCarban, a Super Formulában, a WEC-ben, a DTM-ben, tavaly Abu Dhabiban és idén Barcelonában pedig F1-es autót is tesztelt, F1-es szabadedzésen viszont még nem kapott szerepet, mert ahhoz is kellene huszonöt szuperlicensz-pont...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: