DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Semmi különös fejlesztést nem hoz a Ferrari

Mattia Binotto szerint Sebastian Vettel miatt szeretnének jól szerepelni a Német Nagydíjon, a pilóta pedig az egyes kanyart emelte ki, amikor a hockenheimi pályáról beszélt.

Tavaly a Német Nagydíjon fordult meg Sebastian Vettel szerencséje, hiszen az akkor remek formában lévő ferraris magabiztosan vezette a futamot, mielőtt az esőben elkövetett egy hibát, kiesett az élről, amellyel ráadásul Lewis Hamiltonnak ajándékozta a sikert. Nem túlzás azt állítani, hogy Vettel vesszőfutása azóta tart, így érthetően szeretné, ha a hétvégi hockenheimi futamon véget is érne mindez...

"Össze kell raknunk magunkat a tavalyi év miatt, különösen nekem és már várom a hockenheimi versenyt" - mondta Vettel a Ferrari futam előtti felvezetőjében. "Az atmoszféra itt mindig fenomenális, a közönség nagyszerű, tavaly is sok német zászlót láttam a pálya mellett, amit nagyon élveztem. Maga a pálya egyébként elsőre elég egyértelműnek és egyszerűnek tűnik. Főleg a vége nagyon élvezetes egyébként, ahogy megyünk be a stadionba, az elég technikás is és sok a néző" - magyarázta.

90



"Az egyes kanyar valószínűleg az egyik legtrükkösebb. Nagyon gyors és hamarabb véget ér, mint ahogy gondoljuk, szóval nagyon fontos, hogy már itt meglegyen a jó érzés és hogy ezzel jól tudjuk megindítani a kört" - tette hozzá. A Ferrari egyébként nem hoz ide jelentős fejlesztéseket, erről már Mattia Binotto csapatfőnök beszélt.

"Semmi speciális frissítéssel nem készülünk, de a silverstone-i adatokat tanulmányozva vannak olyan információink, amik segítenek jobban megérteni az autónkat. Egyébként nagyon fontos számunkra a Német Nagydíj, hiszen ez Sebastian hazai futama és főleg azok után szeretnénk jól szerepelni, hogy tavaly kicsúszott a kezünkből a győzelem úgy, hogy az egész hétvégén jók voltunk" - mondta Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: