Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. január 23. csütörtök
F1

Hamilton Bottasról: Ez nem személyes

A Mercedes F1-es világbajnoka szerint nem Bottas legyőzése a cél, hanem az, hogy mindig nyerni tudjon - azt mondja, hogy ez az eddigi legerősebb éve, amire vissza tud emlékezni.

Idén házon belül kell megküzdenie legnagyobb ellenfelével a világbajnoki címért folytatott harcban Lewis Hamiltonnak, hiszen sem a Ferrari, sem a Red Bull pilótái nem jelentenek rá érdemi veszélyt, ez nagyjából április környékén eldőlt - Valtteri Bottas viszont szívja magát, többször is legyőzte Hamiltont az időmérőkön, nyert két futamot is és ő még látótávolságon belük van.

Persze a brit világbajnok ezzel együtt egyre jelentősebb előnyt épít fel, már hét versenyt nyert és harminckilenc ponttal vezet Bottas előtt - több olyan "csapást" is mért rá, amellyel megtörhette a finn riválisát, például a legutóbbi, silverstone-i leggyorsabb kör. Hamilton azonban azt mondja, hogy neki nem célja csapattársa minél nagyobb legyőzése, nem tekinti ezt presztízsharcnak.

mercs_1"Alapvetően nincs ebben semmi személyes kettőnk között" - mondta a RACER kérdésére a brit. "Amikor megérkezünk egy hétvégére, akkor megpróbáljuk jól használni a nyomást és győztesen kijönni belőle. Silverstone-ba sem úgy érkeztem meg, hogy nekem most növelni kell az előnyömet Valtterivel szemben, vagy ilyesmi" - magyarázta.

"Azért kell dolgoznom, hogy nyerni tudjak és azon kell dolgoznom, hogy ezt hogyan tudom megcsinálni. Minden hétvége eléggé más, de egyelőre ez a legerősebb évem, amire csak vissza tudok emlékezni. Nagyon-nagyon bízom az autóban, tudom, hogy mire képes, szóval szerintem a tavalyi év tapasztalata miatt még magabiztosabb vagyok" - tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?