Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. január 28. kedd
F1

Hamilton: Az új szárnyak sem segítenek

A brit F1-es világbajnok szerint hiába fejlesztettek a csapatok új első szárnyakat a kiélezettebb küzdelmek érdekében, egymást követni pontosan ugyanolyan nehéz, mint tavaly.

A Formula-1 vezetősége az idei évre új aerodinamikai irányt szabott meg a sorozat számára, amellyel a kiélezettebb, szorosabb csatákat kívánták elősegíteni, ám Lewis Hamilton legutóbbi tapasztalatai alapján a helyzet maximum elhanyagolható mértékben javult. Hiába a szélesebb és egyszerűbb első szárnyak, még mindig ugyanolyan nehéz egymást követni, mint tavaly. "Az a szárny semmit nem változtatott a turbulencián. Tényleg nem. Szerintem pont annyira rossz a helyzet, mint ezelőtt" - nyilatkozta Hamilton, aki a legutóbbi, Brit Nagydíjon jó néhány kört csapattársa, Valtteri Bottas szélárnyékában töltött.

hamilton-bottas-action-silverstone-2019"A vonalvezetés és a szélirány miatt ez különleges helyszín, emiatt tudjuk egymást követni" - folytatta a brit. "Az elkopó gumik miatt viszont még így sem az igazi a helyzet. Nagyon nehezek az autók, így túlhevülnek a gumik - ha ez nincs, tovább versenyben tudtam volna maradni Valtterivel. Így viszont fel kellett adnom, mert Isten tudja hány kör után a gumik állapota drasztikusan leromlott, és egy másik stratégiára kellett váltanom."

Az ötszörös világbajnok egy vágyát is megfogalmazta: azt szeretné, ha nem kopnának ilyen drasztikusan az abroncsok. "Abban bízom, hogy a jövőben jobban fogják bírni a gumik. Nagyjából úgy, ahogy a kemény keverékek [Silverstone-ban], amelyeken kicsit jobban nyomhattuk. Így remélhetőleg szorosabb versenyeket láthatnánk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?