DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Elég lenne egyetlen Londoni Nagydíjat megrendezni

Nem volna szükséges minden évben Londonban Formula-1-es versenyt tartani – különösen Silverstone mellett –, vélekedik a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Annak ellenére, hogy a silverstone-i pálya újabb ötéves szerződést írt alá, melynek értelmében 2024-ig megrendezheti a Brit Nagydíjat, a londoni Formula-1-es futam továbbra sem került le a napirendről. Kezdeti fázisban levő egyeztetések folynak arról, hogy a versenynek a város keleti részén található Newham kerület adjon otthont.

Jól ismert, hogy Lewis Hamilton örömmel versenyezne kétszer is hazájában, Sebastian Vettel viszont nem erőltetné a városi nagydíjakat. Christian Horner, a Red Bull főnöke a középutat képviseli: az F1-ben szokatlan megoldással nem több évre szóló szerződést írna alá, csak egyetlen alkalommal rendezné meg a Londoni Nagydíjat.



„Úgy gondolom, Londonnak egyszeri eseménynek kellene lennie. Ez nem olyan típusú verseny, melyet minden évben meg lehet oldani” – idézi a crash.net a csapatvezetőt. „De ha valaha megvalósul, továbbra is tartom, hogy fantasztikus lesz versenyző F1-es autókat látni London utcáin. Ugyanakkor csak Silverstone mellé érkezhet, amely az F1 természetes otthona.”

Hornertől megkérdezték, szüksége van-e egyáltalán a Formula-1-nek versenyre a brit fővárosban: „Ha újabb fantasztikus pálya lenne, amely hozzáad a versenynaptárhoz, mi pedig olyan szerencsések lennénk, hogy 21-ből két versenyt az országunkban rendeznének, akkor egyértelműen élnék a lehetőséggel. A silverstone-i hétvégén is hatalmas volt a tömeg, amely óriási támogatást nyújtott” – válaszolta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: