DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Prost: Ezek okozzák Vettel problémáit

A Formula-1 négyszeres világbajnok legendája tudja, mi lehet a gond Sebastian Vettel fejében, ami a sorozatos baklövéseket okozza. Szerinte a jövője jár a fejében, nem a versenyzés.

Sebastian Vettel jelenleg a negyedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, s nagyjából fél távnál máris kereken 100 pont a hátránya a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben. A Ferrari még mindig adós egy futamgyőzelemmel 2019-ből, Sebastian Vettel pedig a tavalyi Belga Nagydíj óta nem állt a dobogó legtetején.

Ugyan az SF90 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, maga Sebastian Vettel sem teljesít úgy, ahogy az egy négyszeres világbajnoktól elvárható lenne. Bár a 32 éves pilóta váltig állítja, hogy jövő év végéig biztosan a száguldó cirkusz mezőnyének tagja lesz, Alain Prost szerint pedig pont ez az, ami a hibák mögött állhat.



„A Verstappennel szembeni balesete is a döntésképtelenség következménye lehet” – mondta Prost a Canal Plus-nek. „Látható, hogy nincs a legjobb formájában. Éppen hogy megelőzték, de ő azonnal vissza akarta szerezni a pozícióját. Ez egy olyan manőver, ami rendkívül nehéz és egy kicsit vakmerő is volt.”

„Ezt okozhatja a koncentráció, a motiváció hiánya, vagy a bizonytalanság. Ez minden, persze ez nem jó. Ráadásul ott van rajta a nyomás, ami abból fakad, hogy mindenki azt kérdezi tőle, befejezi-e, vagy sem. Jobbról-balról kapja a pletykákat az arcába. Őszintén szólva nem irigylem a jelenlegi helyzetét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: