DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Alonso kizárta az F1-es visszatérést

Fernando Alonso döntött, végleg maga mögött hagyta a száguldó cirkusz kavalkádját. Hiába várták vissza a rajongók, a spanyol már a titokzatos következő lépést tervezi.

Elhatározta magát a spanyol közönségkedvenc, a Formula-1 világa számára innentől a múltat jelenti. Fernando Alonsót tizenhét leversenyzett és egy kihagyott szezon után többé nem vonzza a száguldó cirkusz, élete ezen szakaszára végleg pontot tett. "Amit az F1 az utóbbi években személyes szinten nyújtott, az nem volt elég vonzó. Elképesztő színteret adott számomra, de ma már nem találom meg benne azokat a kihívásokat, amiket máshol igen" - árulta el a kétszeres világbajnok.

 alonso-portre-20181



Pedig a közelmúltban felerősödtek a visszatérését emlegető hangok. A Red Bull csapatával például felvették a kapcsolatot, de Sebastian Vettel gyengélkedése miatt a Ferrarival is szóba hozták őt. Alonso azonban már nem néz vissza, 2020-as terveiben más sorozat szerepel.

"Egyértelmű számomra, hogy mi lesz a következő lépés. Nem hagyok nyitva ajtókat, és nem is várom, hogy valaki felhívjon. Mindig én választom meg, hogy mikor és hol akarok versenyezni. Az alapján döntök, hogy mi tesz boldoggá. Már kitaláltam, hogy mit akarok csinálni, és ez hamarosan nyilvános lesz."

Az F1-be tehát nem kíván visszatérni, a WEC-ből is kivonult, a következő Indy 500-at pedig jövő májusban rendezik, így Alonso előtt most kilenc hónapnyi szabadság áll. A spanyolt nagyon nem úgy ismerjük, mint aki a tengerparton zajló heverészéssel szereti tölteni az idejét, így felmerül a kérdés, merre tovább. Adná magát, hogy a következő állomás a Dakar Rali lesz, ám a korábbi teszt ellenére Alonso ezt az utat is kizárta. "Vonzó esemény, a legfontosabb, de szemben áll az én vezetéi stílusommal. Murván sosem versenyeztem, szóval extrém lenne hirtelen a világ legnehezebb raliján elindulni."

Azt tehát tudjuk, hol nem indul a spanyolok kedvence, most már arra vagyunk kíváncsiak, mi lehet az a titokzatos új irány, amit Alonso a fejébe vett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: