DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Norris lesz a jövő F1-es sztárja

Zak Brown szerint éppen eleget láttak már a brit újoncból ahhoz, hogy ezt tudják, így siettek vele szerződést kötni - a jövő egyik nagy sztárját látják benne.

Többen is dicsérik a McLaren újoncát, Lando Norrist, nemrég Lewis Hamilton is méltatta honfitársát, Zak Brown, a McLaren vezére pedig elmondta, hogy számára mi a leginkább lenyűgöző Norris eddigi teljesítményében - a brit fiatal a pontszámokat tekintve elmarad Carlos Sainztól, az időmérős csatában viszont egyelőre ő áll jobban.

"Lando extrém gyors pilóta és különösen gyorsan tanul, de ami igazán impresszív, az az, hogy egyáltalán nem követ el hibákat (ezt most lekopogom), pedig egy újonc versenyzőtől azért számítanánk erre" - idézi a GPFans Brown szavait. "Rendkívül éretten vezet, remek visszajelzéseket ad és jól kijön Carlosszal. Jól működnek együtt, ezért is hosszabbítottunk velük szerződést."

nrs



"Landót most már láttuk jó pár versenyhelyzetben, láttuk nyomás alatt, láttuk csatában a csapattársával, láttuk a mezőny elején autózni. Éppen eleget láttunk ahhoz, hogy tudjuk, ő a jövő egyik sztárja ebben a sportban. Éppen ezért akartunk kimaradni az átigazolási pletykákból, szerződést kötni vele, aztán dolgozni" - magyarázta.

Norris Silverstone-ban ugyan önhibáján kívül visszaesett, így jelenleg csak kilencedik a pontversenyben, de elnézve a McLaren és az ő formáját, az előtte lévő Kimi Raikkönen nem érezheti magát biztonságban...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: