DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Norris és Sainz nem maradnak sokáig barátok

Ha valaki, Nico Rosberg pontosan tudja, a Formula-1-ben milyen illékony a csapattársak közti baráti viszony. A McLaren duója is csak addig jön ki ilyen jól, amíg nem lesz nagyobb a tét.

A McLaren fiatalos pilótapárosa, Carlos Sainz és Lando Norris közismerten jól kijönnek egymással: a közösségi médiában gyakran jön szembe videó, amelyen épp a másikat ugratják, de ha kell, saját posztokkal is heccelik a másikat, ahogyan Norris tette a szerződéshosszabbítás esetén, mikor megjegyezte, annak nem annyira örül, hogy Sainz továbbra is ott lesz mellette.

„A pályán kívül nem érzem értelmét az önzőségnek” – beszélt csapattársához fűződő viszonyáról Sainz, míg a mezőny legifjabb tagja, a 19 éves Norris a Reutersnek ezt mondta: „A tévében sokat látni, hogy a csapattársak együtt röhögnek, de amint zárt ajtók mögé kerülnek, rühellik egymást. Ez nagy kamu, mi viszont jó barátok vagyunk, kijövünk, elszórakozunk. Nem tudom, ő hogyan volt az eddigi csapattársaival, de én az esetek 99 %-ában kijöttem velük.”



A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg is látott már ilyet: gyakran hangoztatott és kimutatott jó barátságban volt Lewis Hamiltonnal, amíg nem váltak a vb-címért folytatott harcban fő ellenfelekké a Mercedesnél.

„Ők most 10. helyekért versenyeznek, de gyorsan megváltozna a helyzet, ha egy világbajnoki cím lenne a tét” – idézi az F1i.com Rosberget. „Itt nem lehet barátoknak lenni. Csak akkor lehet két csapattárs barátságban, ha egyértelmű első és második számú van köztük.”

„Ha két srác le akarja győzni egymást, akkor lehetetlen barátkozni. Ennyire vezérszerepet játszik az egó és a csapaton belüli politika. Ha a világbajnokságért megy a harc és óriási a tét, akkor sajnos ez fontosabbá válik, mint a barátság” – jósolta meg a német, hogy a felhőtlen cimboraságnak előbb vagy utóbb vége szakad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: