DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc örömmel versenyez keményen, ha szabad

Nem kifejezetten Verstappennek akarta visszaadni a kölcsönt, de a Ferrari-pilóta erélyessége a Brit Nagydíjon Ausztriára vezethető vissza: ha a stewardok engedik, a monacói nem fog finomkodni.

 A két 21 éves trónkövetelő, Max Verstappen és Charles Leclerc az Osztrák Nagydíj után Silverstone-ban is egymásra talált, és számos körön átívelő harcot vívtak egymással, néha egészen kíméletlenül bánva az ellenféllel. Verstappen úgy sejtette, riválisa még a spielbergi vereség miatt érzett keserűséget, ezért védekezett annyira keményen – a ferraris más irányból közelítette meg a történteket.



„Nem volt benne személyeskedés, de Ausztria után már elmondtam, hogy ha a stewardok engedik, hogy így versenyezzünk, akkor én örömmel versenyzek így. Ehhez tartottam magam a hétvégén, nincs benne semmi különleges” – mondta el az Autosport lapnak Leclerc, aki egy ideje már szerette volna megvillantani harcias oldalát. „Az átlagnál kicsit keményebben versenyeztem, mert az elmúlt két futamon, vagy már kicsit előtte is úgy éreztem, hogy a Formula-1-nek kemény versenyre van szüksége, és mi pilóták is ezért kardoskodunk. Ilyen módon szeretünk legjobban versenyezni, és én is ehhez tartottam magam.”

A Brit Nagydíjon zsinórban negyedik – pályafutása során ötödik – dobogóját kiharcoló Leclerc elmondta, nem túl hosszú Formula-1-es pályafutása eddigi legjobb csatája volt a Verstappen ellen vívott: „Az autóból nézve valószínűleg a legszórakoztatóbb futamom volt, mióta az F1-ben kezdtem. Nagyon-nagyon élvezetes volt, kemény verseny, amely minden pontján a határokat közelítette, de a szabályokon belül maradt. Imádtam ezt a harcot” – áradozott a fiatal monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: